Kylmähoito

Kylmähoito on vaihtoehto rasvaimulle

Kylmähoito on kivuton ja ei-kirurginen kosmeettinen toimenpide, joka tunnetaan myös nimillä ”kryolipolyysi”, ”rasvan jäädytys”, ”cryo-kylmähoito”, ”jäädytyshoito”, ”cryolipo”,”clatuu” ja ”coolsculpting”.

Mihin kylmähoitoa käytetään?

Kylmähoitoa on jo vuosia käytetty menestyksekkäästi vähentämään ei-toivottuja rasvakertymiä:

 • sisä- ja ulkoreisistä
 • ylä- ja alavatsalta
 • olkavarsista (allit)
 • selästä (esim. rintaliivien alta)
 • kyljistä (jenkkakahvat)
 • leuan alta (kaksoisleuka)
 • rintakehältä kainaloiden edestä
 • miesten rinnoista (pseudogyneskomastia)

 

Kylmähoitoa käytetään vähentämään paikallisia rasva-alueita altistamalla ne kylmille lämpötiloille, jolloin rasvasolut käyvät läpi kontrolloidun solukuoleman (apoptoosin). Keho käsittelee ja poistaa nämä kuolleet rasvasolut luonnollisesti ajan myötä aineenvaihdunnan kautta.

Kenelle kylmähoito sopii?

On tärkeää huomata, että kylmähoito ei ole kokonaisvaltainen painonpudotusratkaisu tai terveellisten elämäntapojen korvike. 

Kylmähoito on yleensä parhaimmillaan henkilöille, joilla on pieniä, itsepäisiä rasvataskuja, jotka kestävät ruokavaliota ja liikuntaa.

Kenelle kylmähoito ei sovi, hoidon vasta-aiheet

 • Raskaana olevat
 • Kylmäallergiasta kärsivät
 • Tietyt sairaudet, jotka aiheuttavat erityisen venyvän/löysän ihon
 • Taustalla massiivinen painon pudotus ja huomattava löysän ihon määrä käsiteltävällä alueella
 • Tyrä käsiteltävällä alueella
 • Avoin haava käsiteltävällä alueella

Hoitoarvio ja vastaanotto

Sairaala Innovan sairaanhoitaja arvioi alueet, joihin haluat kohdistaa rasvan vähentämisen, ja määrittää, oletko sopiva ehdokas toimenpiteeseen.

Kylmähoitoon voit varata suoraan ajan sairaanhoitajamme vastaanotolle. Jos haluat kokonaisvaltaista arvioita tilanteestasi esimerkiksi kylmähoidon ja kirurgisen rasvaimun välillä kannattaa varata aika plastiikkakirurgille konsultaatioon.

Kylmähoito toimenpiteenä

Kylmähoito on asiakasystävällinen ja tehokas hoito, jolla optimaalinen lopputulos saavutetaan jo kahdella hoitokerralla. Useampia hoitokertoja samalle alueelle ei edes suositella.  

Hoidossa ei synny arpia tai mustelmia meikä toipumisaikaa tarvita. Hoidon aikana voit rentoutua eikä hoito ole kivulias. Hoitokerta kestää tyypillisesti noin 60 minuuttia kohdealuetta kohden. Toimenpiteen aikana saatat tuntea kylmää, pistelyä tai puutumista.

Sairaala Innovassa kylmähoitoon kuuluu aina jälkikäsittely shock wave -laitteella, jolloin myös käsiteltävän alueen selluliittiin voidaan vaikuttaa positiivisesti. Esimerkiksi pelkällä kirurgisella rasvaimulla ei saada vastaavaa vaikutusta ihon selluliittimuutoksiin. Shock wave -käsittely voidaan yhdistää myös kirurgiseen rasvaimuun.

Toimenpiteen aikana hoitoalueelle asetetaan käsikappale, johon hoitoalueen iho tarttuu kevyesti. Sitten ihin rasvasolut altistetaan kontrolloidulle jäähdytykselle, jonka tarkoituksena on jäädyttää ja vahingoittaa rasvasoluja – vahingoittamatta ympäröiviä kudoksia. Kylmähoito aiheuttaa rasvasolujen apoptoosin, eli ylimääräisten rasvasolujen kuoleman.

Koska ympäröivä kudos ei reagoi kylmähoitoon samalla tavalla kuin rasvakudos, hoitoa pidetään turvallisena, hellävaraisena ja ei-invasiivisena /kirurgisena. Tutkimusten mukaan suurin osa hoidetuista saa hyötyä toimenpiteestä ja noin 30% hoidetun alueen rasvasoluista kuolee. Sairaal Innovassa kryolipolyysiin yhdistetään aina myös shock wave terapia, jolla vaikutetaan alueen ihon kiinteytymiseen ja mahdolliseen selluliittiin positiivisesti.  

Hoidon tukena suosittelemme terveellisiä elämäntapoja ja terveellistä monipulista ruokaa sekä säännöllistä ateriarytmiä.

Katso laitevalmistajan video:

Toipuminen

Toimenpiteen jälkeen saatat kokea tilapäistä punoitusta, puutumista, mustelmia tai lievää epämukavuutta hoidetulla alueella. Nämä haittavaikutukset häviävät yleensä muutamassa päivässä tai viikossa.

Vaikutukset

Kylmähoidon jälkeen kehon luonnolliset prosessit poistavat vaurioituneet rasvasolut seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana, minkä tuloksena rasva vähenee hoidetulla alueella.

Jotkut ihmiset voivat nähdä havaittavia tuloksia jo muutamassa viikossa, kun taas lopulliset vaikutukset saattavat näkyä vasta muutaman kuukauden kuluttua. Noin 30% rasvasoluista kuolee hoidon seurauksena.

Kylmähoito voidaan toistaa myöhemmin uudelleen. Parhaan tuloksen saa 2 hoitokerralla 4-6 viikon välein.

Kylmähoito – ennen ja jälkeen

Ennen ja jälkeen -kuva naisen lantiosta kylmähoidon jälkeen.
Sivusta otettu ennen ja jälkeen -kuva naisen lantiosta ja alavatsasta,
Ennen ja jälkeen -kuva miehen rinnasta jossa toisen puolen iho on hoidettu kylmähoidolla tasaisemmaksi.
Ennen ja jälkeen -kuva miehen lantiosta kylmähoidon jälkeen.

Kuvat laitevalmistajan sivuilta.

Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti eikä nettisivujen sisältöä tule pitää lääketieteellisenä hoitosuosituksena. Kaikkiin toimenpiteisiin liittyy riskejä, joista on hyvä olla tietoinen ennen toimenpidettä. 

Ajanvaraus

Ajanvaraus

Sairaala Innovassa kylmähoitoja tekevät:

 • sairaanhoitaja Pilvi Jääskeläinen
 • sairaanhoitaja Hanne-Riikka Minkkinen

 

Varaa aika haluamallesi sairaanhoitajalle tästä.

Hinnasto

Katso kylmähoitojen hinnat täältä.