Intiimialueen kirurgia

Yleisimmin intiimialueen kirurgia koetaan tarpeelliseksi, kun alueen anatomisista yksityiskohdista koetaan toiminnallista haittaa. Useinkaan kyseessä ei ole varsinaisista epämuodostumista vaan sinänsä normaalin anatomian vaihtelusta, mutta esimerkiksi ulkoisista häpyhuulista selvästi korostuvat pienet häpyhuulet voivat hankautua rikki tai aiheuttaa muuta toiminnallista harmia.

Useimmiten intiimialueen kirurgialla tarkoitetaan sisempien eli pienempien häpyhuulten pienentämistä labiaplastialla. Harvemmin muotoillaan ulompia eli isoja häpyhuulia, joskin tämä on mahdollista myös varsinaisen kirurgian lisäksi esimerkiksi rasvasiirrolla.

Labiaplastiat ovat yleensä sairaudenhoidollisia toimenpiteitä. Niitä voidaan tehdä myös esteettisin tarkoituksin, mutta tällöin toimenpidettä ja sen tavoitteita tulee harkita vielä erityisen tarkkaan.

Toimenpiteet tehdään yleensä paikallispuudutuksessa ja toipuminen on yllättävän nopeaa, yleensä 1-2 viikkoa.

Vastaanottokäynti ja hoitoarvio on kuitenkin tarpeellinen ennen leikkausta, jotta riskeistä ja leikkauksella saavutettavista tavoitteista ja hyödyistä voidaan varmistua kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti. Vastaanottokäynti on tarpeellinen myös leikkauksesta toipumiseen tarvittavan informaation suhteen.

Minulle tehtiin labiaplastia toimenpide huhtikuussa sairaala Innovassa, toimenpiteen suorittanut kirurgi Kristiina Hietanen. Alkukonsultaatio käynnin jälkeen kaikki oli sujuvaa ja saimme sovittua toimenpide ajan helposti, toiveitani ajankohdasta kuunneltiin hyvin. Itse toimenpiteessä jännitykseni huomioitiin, ammattitaitoinen ja mukava leikkaussalitiimi loi rennon ilmapiirin koko toimenpiteen ajaksi. Minulle kerrottiin kokoajan mitä tapahtuu, vointiani seurattiin ja minulla oli turvallinen olo. Myös intimiteetti huomioitiin, eikä ollut epämiellyttävää oloa sen suhteen.

Toimenpiteen jälkeen oli mukava saada pientä syötävää/juotavaa ja sairaalasta saamani kipulääkitys oli riittävä iltaan saakka, jonka jälkeen pärjäsin kotoa löytyvillä kipulääkkeillä. Myös kotihoito-ohjeet oli hyvin selkeät ja kontrolliajan sopiminen vaivatonta. Kristiinaan sai helposti yhteyden sähköpostilla, hän kuunteli toiveitani ja on hyvin ammattitaitoinen kaikenkaikkiaan. Muukin henkilökunta oli ystävällistä ja palveluhenkistä. Sairaala Innovaan on helppo saapua sekä tilat ovat siistit ja viihtyisät. Myös nettisivut ovet selkeät ja helppokäyttöiset mobiililaitteella. Minulle jäi positiivinen kokemus koko prosessista, alusta loppuun. Voisin suositella Sairaala Innovaa ja Kristiina Hietasta muillekin ko. toimenpidettä harkitseville!