Kuorsaus ja uniapnea kuriin laserhoidolla
Laserhoito tuo nopean ja kivuttoman avun lieviin tai keskivaikeisiin kuorsaus- ja uniapneaongelmiin.
Kenelle laserhoito sopii?
Kuorsauksen laserhoito sopii kaikille kuorsauksesta kärsiville.
Jos kuorsaus on sinulle uusi oire, suuontelo tulee tarkastuttaa korvalääkärillä ennen laserhoidon aloittamista.
Hoidon takeena henkilökunnan osaaminen ja laadukas laser
Tehokkaiden ja turvallisten laserhoitojen taustalla on aina laitteiden käyttäjän osaaminen ja koulutus. Huolehdimme Sairaala Innovan henkilökunnan jatkuvasta kouluttautumisesta laserhoitoihin.
Laserhoitojen teho ja turvallisuus perustuu myös laserlaitteen laatuun. Sairaalassamme ovat käytössä uudet ja tehokkaat laserluokka 4 Fotona -laserlaitteet, jotka ovat tarkoitettuja ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.
Vastaanotto ja hoitoarvion tekeminen
Me Sairaala Innovassa aloitamme kuorsaukseen liittyvät laserhoidot aina hoitoarvion tekemisellä, mutta ensimmäinen hoito voidaan tehdä jo samalla käynnillä.
Erikoislääkäri tekee sinulle henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut kasvokkain, koska
- Sinä osaat parhaiten kertoa, miten kuorsaus tai uniapnea sinua haittaa.
- Lääkäri osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.
Kuorsauksen ja uniapnean hoidot alkavat aina tapaamisella toimenpiteen tekevän lääkärin kanssa. Vastaanotolla lääkäri vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyviin kysymyksiin.
Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.
- Erilaisista hoitovaihtoehdoista
- Toimenpiteeseen valmistautumisesta
- Toimenpiteiden kulusta
- Riskitekijöistä
- Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
- Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
- Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä.
On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.
Kuorsauksen hoito toimenpiteenä
Kivuton toimenpide ei vaadi nukutusta, eikä paikallispuudutustakaan. Puudutus toteutetaan ennen hoitoa kivuttomana suihkepuudutuksena.
Kuorsauksen laserhoidolla pyritään vaikuttamaan suuontelon kitakaariin ja kiinteyttämään niitä laservalolla. Toimenpiteen seurauksena kudokset tiukentuvat, ja samalla kun kudokset tiukentuvat, nieluun tulee aiempaa enemmän tilaa. Ja kun nielussa on tilaa enemmän, potilaan on helpompi hengittää – ja kuorsaus vähenee.
Paras tulos saavutetaan sarjahoidolla. Ja kuorsauksen hoidossa on syytä varautua myös ylläpitokäyntiin yhden tai kahden vuoden välein.
Laitevalmistaja Fotonan esittelyvideo laserlaitteen käytöstä kuorsauksen hoidossa.
Toipuminen
Pääset heti kotiin hoidon jälkeen.
Kotona voit palata normaaleihin arjen askareihin heti toimenpiteen jälkeen.
Ainoa mahdollinen jälkioire voi olla kuivan oloinen kurkku parin päivän ajan.
Vaikutukset
Kuorsauksen laserhoidolla on saavutettu hyviä tuloksia. Kaikki potilaat eivät laserhoidosta kuitenkaan hyödy.
Sairaala Innovassa kuorsausta laserilla hoitavat
Jos haluat vain hoitoarvion ennen toimenpidettä, varaa hoitoarvioon 30 minuutin vastaanottoaika.
Jos haluat että laserhoito aloitetaan heti hoitoarvion jälkeen samalla vastaanottokerralla, varaa 60 minuutin aika puhelimella (puh. 014 522 511). Puhelinajanvaraus avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.