fbpx

Selluliitti

Selluliitin poisto laserilla

Laserilla voidaan hoitaa ei-toivottuja selluliittialueita ilman kirurgiaa. Laserhoito voidaan tehdä lisäksi myös laajoille alueille.

Sairaala Innovan TightSculpt-selluliittilaser soveltuu joko itsenäiseksi hoidoksi tai kirurgisen rasvaimun yhteyteen.

Laservalo vaikuttaa rasvasoluihin ja pienentää niiden kokoa, jolloin rasvakudoksen määrä ja ihon epätasaisuus vähenee.

Hoidossa käytetään kahta erilaista laservaloa:

 • syvälaser pienentää rasvasoluja lämmöllä ja
 • pintalaser kiristää ihoa.

Hoidon takeena henkilökunnan osaaminen ja laadukas laser

Tehokkaiden ja turvallisten laserhoitojen taustalla on aina laitteiden käyttäjän osaaminen ja koulutus. Huolehdimme henkilökunnan jatkuvasta kouluttautumisesta laserhoitoihin.

Laserhoitojen teho ja turvallisuus perustuu myös laserlaitteen laatuun. Sairaalassamme ovat käytössä uudet ja tehokkaat laserluokka 4 Fotona -laserlaitteet, jotka ovat tarkoitettuja ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Kenelle laserhoito sopii?

Hoito on erinomainen valinta niille, jotka eivät halua poistaa selluliittia kirurgisella rasvaimulla.

Parhaan tuloksen saa maltillisen kokoisille ongelma-alueille, kuten esimerkiksi reisien sisäsyrjälle, vatsalle, käsivarsille tai kylkiin. Laserhoito sopii hyvin myös selluliitin poistoon olkavarsista.

On myös huomioitava, että tulokset vaihtelevat yksilöllisesti etenkin lähtötilanteesta ja elintavoista riippuen. Suurin osa hoidetuista hyötyy hoidosta. Terveellinen proteiinipitoinen ravitsemus ja liikunnalliset elintavat parantavat hoitotuloksia.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma ja suunnittelukäynti

Hoitoajan voi varata suoraan ajanvarauksestamme etenkin silloin, jos olet päättänyt kieltäytyä kirurgisista menetelmistä.

Suunnittelukäynti voi olla kuitenkin suositeltavaa plastiikkakirurgimme vastaanotolla ennen hoidon aloitusta, jos olet epävarma juuri sinulle sopivasta hoitomenetelmästä.

Vastaanotolla plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyvin kysymyksiin.

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

 • Erilaisista hoitovaihtoehdoista
 • Toimenpiteeseen valmistautumisesta
 • Toimenpiteiden kulusta
 • Riskitekijöistä
 • Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
 • Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
 • Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä.

 

On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.

 

Selluliitin poisto laserilla – ennen ja jälkeen

Kuvan asiakkaalle on toteutettu viiden kerran TightSculpt -sarjahoito toistaen hoitoa kahden viikon välein. Hoidossa on käsitelty erityisesti ratsupaikkoja eli reiden ulkosyrjiä, jolloin saatiin kauniisti korostettua pakaran kaarta. Käsitellyt alueet on merkattu jälkimmäisessä kuvakollaasissa katkoviivalla.

TightSculpt -selluliittilaser soveltuu joko itsenäiseksi hoidoksi tai esimerkiksi kirurgisen rasvaimun liitännäishoidoksi. Hoito on erinomainen valinta myös niille, jotka eivät halua kirurgista rasvaimua.

Kuvan asiakkaalla ei ole muutettu ruokavaliota tai liikuntatottumuksia. Pelkällä laserhoidolla hoitosarjan aikana reidenympärys suli 6 cm verran (aloittaessa 64 cm ja hoitosarjan päätteeksi 58 cm). Kuvien välissä aikaa on kulunut 2 kk.

Parhaan tuloksen TightSculpt -laseroinnilla saa maltillisille ongelma-alueille, kuten esimerkiksi reisien sisäsyrjälle, vatsalle tai kylkiin – myös olkavarsille hoito sopii hyvin.

Hoito poistaa rasvaa ja kiristää ihoa. Hoidon parhaat tulokset saavutetaan kuitenkin painonhallinnan tukena eli kokonaisvaltaiseksi laihdutusmenetelmäksi hoito ei sovellu. Selluliittilaser on aina sarjahoitoa ja yleensä tarvitaan 4-6 hoitokertaa toteutettuna 2 viikon välein. Käsiteltävästä alueesta riippuen hoidon kesto on 1-2 h. Hoitomuoto ei vaadi toipumisaikaa eikä siitä synny mustelmia.

Hoitoon on järkevä yhdistää ihohoitosarja Environin A-vitamiinipitoinen vartaloöljy kiinteyttämään ihoa edelleen.

Meillä Sairaala Innovassa TightSculpt -laserhoitoja tekee koulutettu sairaanhoitajamme Hanne-Riikka Minkkinen.

Naisen reidet edestä ja sivulta kuvattuna ennen rinnan laserilla tehtyä selluliitin poistoa ja sen jälkeen.

Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti eikä nettisivujen sisältöä tule pitää lääketieteellisenä hoitosuosituksena. Kaikkiin toimenpiteisiin liittyy riskejä, joista on hyvä olla tietoinen ennen toimenpidettä. 

Selluliitin poisto laserilla

Laserhoito on nopea, kivuton ja neulaton menetelmä – eikä vaadi toipumisaikaa.

Käsiteltävästä alueesta riippuen yksi hoitokerta kestää 1–2 tuntia. Laserilla voidaan käsitellä 1–2 hoitoaluetta kerralla/tunnissa.

Hoitoon on järkevä yhdistää ihohoitosarjamme Environin A-vitamiinipitoinen vartaloöljy kiinteyttämään ihoa edelleen.

Laserhoito on tehokkainta sarjahoitona. Tehokkaan hoidon takaamiseksi suositellaan 4–6 kerran sarjahoitoa 2 viikon välein. 

Selluliitin poistossa laserhoito voidaan yhdistää esimerkiksi rasvaimuun tehostamaan ja tasoittamaan sen lopputulosta.

Laitevalmistaja Fotonan esittelyvideo laserin käytöstä

Toipuminen

Sairaalassa: pääset lähtemään heti kotiin hoidon jälkeen.

Sairausloma: sairauslomaa ei tarvita.

Kotona

 • Mitään erillistä toipumisaikaa ei tarvita.
 • Voit liikkua normaalisti toimenpiteen jälkeen
 • Hyvät ja terveelliset elintavat ruokailun ja liikkumisen suhteen ovat suositeltavia.


Jälkitarkastus: jälkitarkastus vain tarvittaessa.

Vaikutukset

Suurimalla osalla potilaista laserhoidon tulokset alkavat näkyä 2–4 viikon kuluessa. Tyypillisin mittaustulos esim. vatsan alueelta on ympärysmitan pieneneminen 2–4 cm:llä.

Sairaala Innovassa selluliittia laserilla poistavat

Jos haluat vain hoitoarvion ennen toimenpidettä, varaa hoitoarvioon 30 minuutin vastaanottoaika.
Jos haluat että laserhoito aloitetaan heti hoitoarvion jälkeen samalla vastaanottokerralla, varaa 60 minuutin aika puhelimella (puh. 014 522 511). Puhelinajanvaraus avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.

Hinnasto

Katso laserhoitojen hinnat täältä.