fbpx

Ihomuutosten poisto

Ihomuutosten poisto

Suurin osa ihomuutoksista ovat hyvälaatuisia ja soveltuvat laserilla poistettaviksi. Laserpoiston jälkeen iholle jää aluksi näkyvä värimuutos, joka tasoittuu todennäköisesti ajan kanssa. Erittäin huolellinen aurinkosuojaus on olennaista toimenpiteen jälkeen vähintään 4 viikkoa. Laser soveltuu hyvin myös muuten hankalahoitoisten ihomuutosten käsittelyyn kuten syylien poistoon . Yleensä nämä esiintyvät hankalilla anatomisilla alueilla (jalkapohjat, sormet), jonka vuoksi perinteinen kirurginen poisto voi olla haasteellista.

Lisäksi laserilla voidaan hoitaa häiritseviä ja punoittavia verisuonilaajentumia tai pigmenttimuutoksia. Myös verisuoniperäiset ihomuutokset voidaan käsitellä tehokkaasti laservalohoidolla.

Ihomuutoksia laserilla poistavat sekä plastiikkakirurgimme että ihotautilääkärimme, joten toimenpiteeseen pääset varaamalla heille vastaanottoajan. 

Pigmentaation poisto laserilla

Laserilla voidaan poistaa ja hoitaa sekä ihon pinnallisia että syvempiä pigmenttimuutoksia. Esimerkiksi yleisiä laserilla hoidettavia ihon pigmenttimuutoksia ovat auringon ja ikääntymisen aiheuttamat pigmenttiläiskät ja erilaiset luomet.

Myös esimerkiksi ikääntymisen seurauksena syntyvät yleiset keratoosimuutokset voidaan hyvin hoitaa laserilla. Etenkin vanhuuden luomimuutosten lisähoitona laserhoito on tehokasta mekaanisen poiston lisäksi estämään helposti uusiutuvan muutoksen ilmaantumista.

Ihomuutosten poisto voi vaatia paikallispuudutuksen. Hoidon jälkeen ihoalue voi jäädä aluksi eri väriseksi kuin ympäröivä iho ja vähintään 2 viikon ehdoton aurinkosuoja on välttämätön hoidon jälkeen.

Ihon pigmenttimuutoksia laserilla hoitavat sekä plastiikkakirurgimme että ihotautilääkärimme, joten toimenpiteeseen pääset varaamalla vastaanottoajan heille. 

 

Laserhoidon takeena henkilökunnan osaaminen ja laadukas laser

Tehokkaiden ja turvallisten laserhoitojen taustalla on aina laitteiden käyttäjän osaaminen ja koulutus. Huolehdimme Sairaala Innovan henkilökunnan jatkuvasta kouluttautumisesta laserhoitoihin.

Laserhoitojen teho ja turvallisuus perustuu myös laserlaitteen laatuun. Sairaalassamme ovat käytössä uudet ja tehokkaat laserluokka 4 Fotona -laserlaitteet, jotka ovat tarkoitettuja ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Luomen poisto laserilla – ennen ja jälkeen

Kolmen kuvan sarja; lähikuva iholla olevasta luomesta, luomen poisto laserilla ja lähikuva ihosta toimenpiteen jälkeen.

Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti eikä nettisivujen sisältöä tule pitää lääketieteellisenä hoitosuosituksena. Kaikkiin toimenpiteisiin liittyy riskejä, joista on hyvä olla tietoinen ennen toimenpidettä. 

Verisuonimuutosten poisto laserilla

Pinnallisia verisuonimuutoksia- ja laajentumia (punaiset verisuonikasvaimet, telangiektasiat, verisuonilaajentumat, portviiniläiskät) voidaan hoitaa tehokkaasti laserin avulla. 75% tapauksista muutokset häviävät iholta.

Laserilla vaikutetaan veren oksihemoglobiiniin, jolloin hoito saadaan kohdistettua vain kyseiseen verisuonimuutokseen ja ympäröivä kudos jää käsittelyltä rauhaan.

Halutun tuloksen saavuttamiseksi on hyvä varautua useampaan hoitokertaan. Yleensä 3-4 hoitokertaa on riittävä.

Käsittelyn jälkeen iho saattaa olla arka, puudutusta ei kuitenkaan hoidossa tarvita. Käsitelty alue on suojattava auringolta tehokkaasti vähintään 2 viikon ajan käsittelyn jälkeen.

Verisuonimuutoksia laserilla hoitavat sekä plastiikkakirurgimme että ihotautilääkärimme, joten toimenpiteeseen pääset varaamalla vastaanottoajan heille. 

 

Jos haluat vain hoitoarvion ennen toimenpidettä, varaa hoitoarvioon 30 minuutin vastaanottoaika. Jos haluat että toimenpide tehdään heti hoitoarvion jälkeen samalla vastaanottokerralla, varaa 60 minuutin aika puhelimella (puh. 014 522 511). Puhelinajanvaraus avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.

Luomen poisto laserilla – asiakaskokemus

”Kävin luomen poistossa Kristiinalla. Nenässäni on ollut jo lähes 10 vuoden ajan luomi. Lähikoina se oli kasvanut ja alkanut häiritsemään itseäni. Ihmiset usein kysyivät, että olenko tökännyt kynällä nenään. 

 

Päädyttiin plastiikkakirurgin kanssa poistamaan luomi laserilla. Ennen poistoa nenä puudutettiin ja luomesta otettiin koepala. Luomen poisto laserilla oli täysin kivuton. Luomi oli todella syvällä, joten poiston jälkeen nenässä oli muutaman päivän ajan pieni kuoppa. 

 

Paranemisprosessi lähti kuitenkin nopeasti käyntiin ja alle kuukauden toipumisella nenässä on vain hyvin pieni arpi toimenpiteen jäljiltä. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja iloinen, että luomi on vihdoin poissa.”

Hinnasto

Katso laserhoitojen hinnat täältä.

Sairaala Innovassa ihomuutoksia laserilla hoitavat

Jos haluat vain hoitoarvion ennen toimenpidettä, varaa hoitoarvioon 30 minuutin vastaanottoaika.
Jos haluat että laserhoito aloitetaan heti hoitoarvion jälkeen samalla vastaanottokerralla, varaa 60 minuutin aika puhelimella (puh. 014 522 511). Puhelinajanvaraus avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.