fbpx

Intiimikirurgia

Intiimikirurgia

Intiimikirurgialla tarkoitetaan genitaalialueelle tehtäviä toimenpiteitä. Yleisin toimenpide on sisempien häpyhuulien kirurginen pienentäminen.

Intiimikirurgian taustalla voi olla fyysiset oireet tai esteettinen ongelma. Leikkaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa, ja toipumisajat ovat intiimikirurgiassa lyhyempiä mitä yleisesti luullaan.

Kenelle intiimialueen kirurgia sopii?

Yleisimmin intiimialueen kirurgia koetaan tarpeelliseksi, kun intiimialueen anatomisista yksityiskohdista koetaan toiminnallista tai esteettistä haittaa.

Syitä intiimikirurgiaan

Useinkaan kyseessä ei ole varsinaisista genitaalialueen epämuodostumista, vaan sinänsä normaalista anatomian vaihtelusta. Esimerkiksi ulkoisista häpyhuulista selvästi korostuvat pienet häpyhuulet voivat hankautua rikki tai aiheuttaa muuta toiminnallista harmia.

Syyt ovat kaikki yksilöllisiä, mutta yleisesti syitä ovat mm.

 • fyysiset haitat (kipu, yhdyntäkipu, arkuus, emättimen väljyys, klitoriksen liikakasvu)
 • esteettinen haitat

Vastaanotto ja hoitoarvion tekeminen

Me Sairaala Innovassa aloitamme intiimikirurgiaan liittyvät hoidot aina hoitoarvion tekemisellä.

 

Gynekologi tai plastiikkakirurgi tekee sinulle henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut kasvokkain, koska

 • Sinä osaat parhaiten kertoa plastiikkakirurgille tai gynekologille, mitkä kohdat kehossasi koet haitaksi tai vaivaksi, johon toimenpiteellä tulisi vaikuttaa
 • Plastiikkakirurgi tai gynekologi osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.

 

Intiimikirurgiset toimenpiteet alkavat aina tapaamisella toimenpiteen tekevän ammattilaisen kanssa. Vastaanotolla plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyviin kysymyksiin.

 

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

 • Erilaisista hoitovaihtoehdoista
 • Toimenpiteeseen valmistautumisesta
 • Toimenpiteiden kulusta
 • Riskitekijöistä
 • Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
 • Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
 • Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä

 

On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.

Viisi syytä miksi Innova on sinulle sopiva valinta

 1. Turvallinen valinta – Sinusta huolehditaan toimenpiteen suunnittelusta jatkoseurantaan asti.

 2. Nopea hoitoonpääsy ja toimiva etävastaanotto

 3. Vertailun kestävät hinnat

 4. Kokeneet, koulutetut ja vastuuntuntoiset kirurgit ja muut ammattilaiset

 5. Sairaalakäyttöön suunnitellut viihtyisät hoitotilat

Sairaala Innovassa intiimikirurgiaa tekevät

Hoito aloitetaan aina hoitoarvion tekemisellä, varaa sitä varten 30 minuutin vastaanottoaika.

Intiimikirurgisia toimenpiteitä

 • Labiaplastia eli häpyhuulten muotoilu ja pienentäminen
 • Hymenoplastia eli immenkalvon korjaus
 • Emättimen kiristysleikkaus
 • Kondylooman kirurginen hoito

Labiaplastia

Labiaplastia on

 • Yleensä sairaudenhoidollinen toimenpide (häpyhuulten pienentäminen). Kookkaat häpyhuulet voivat aiheuttaa ongelmia, jos iho hankautuu rikki esim. urheillessa. Kookkaat häpyhuulet voi myös häiritä yhdyntää.
 • Esteettinen toimenpide (muotoilu), toimenpidettä ja sen tavoitteita tulee harkita erityisen tarkkaan.

 

Pienien häpyhuulien pienentäminen toimenpiteenä

Häpyhuulista poistetaan paikallispuudutuksessa ylimääräistä kudosta, ja usein pienen kielekkeen poisto riittää. Komplikaatioiden riski on yleensä pieni.

 

Isojen häpyhuulien muotoilu toimenpiteenä

Ulompia eli isoja häpyhuulia voidaan myös muotoilla, ja toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa.

Menetelminä käytetään kirurgian lisäksi esimerkiksi rasvansiirtoa. Rasvansiirto tehdään useimmiten paikallispuudutuksessa alavatsan tai sisäreiden alueelta. Lue lisää rasvansiirrosta.

 

Toipuminen

Toipumisaika on noin 1-2 viikkoa.

Yhdyntöjä ja muuta alueelle hankausta aiheuttavaa toimintaa kuten pyöräilyä tulee välttää 4 viikkoa leikkauksesta.

Leikkauksessa käytettäviä tikkejä ei tarvitse jälkikäteen poistaa, sillä ne sulavat itsestään. Hoitajan vastaanotolle sovitaan kuitenkin tarkastuskäynti 2 viikkoa leikkauksesta, jolloin sulamattomat ompeleet poistetaan.

 

Sairausloma

Muutaman päivän sairausloma voi olla työstä riippuen tarpeen, mutta usein toipuminen etenee jo viikossa huomattavasti.

Hymenoplastia

Immenkalvon korjauksia tehdään tapauskohtaisesti. Hymenoplastia on leikkaus, jolla luodaan vaikutelma neitsyydestä muokkaamalla immenkalvoa. Immenkalvo voi rikkoutua esimerkiksi yhdynnässä tai tapaturmassa. 

Toimenpiteessä immenkalvo korjataan paikallispuudutuksessa muutamalla tikillä. Joissain kulttuureissa ehjä immenkalvo voi olla ehtona avioliiton solmimiselle.

 

Toipuminen

 • Kotiutuminen samana päivänä.
 • Toipumisaika on noin 1–2 viikkoa.
 • Leikkauksessa käytettäviä tikkejä ei tarvitse jälkikäteen poistaa, sillä ne sulavat itsestään.

 

Sairausloma

Muutaman päivän sairasloma voi olla tarpeen, mutta usein pelkkä viikonloppu riittää toipumiseen.

 

 

Emättimen kiristysleikkaus

Emättimen kiristysleikkaus tarkoittaa emättimen kirurgista kiristämistä, ja toimenpide tehdään nukutuksessa.

Toipuminen

 • Kotiutuminen mahdollisesti jo samana päivänä.
 • Toipumisaika on noin 1–2 viikkoa.
 • Leikkauksessa käytettäviä tikkejä ei tarvitse jälkikäteen poistaa, sillä ne sulavat itsestään.
 • Yhdyntöjä tai hankaavia toimintoja kuten pyöräilyä ei tule tehdä 4 viikon ajan toimenpiteestä.

Sairausloma

3–7 päivää

Kondylooman kirurginen hoito

Ulkosynnyttimien kondyloomia voidaan poistaa paikallispuudutuksessa, jos niiden olemassaolo häiritsee, eivätkä ne häviä itsekseen tai lääkehoidolla.

Asiakaskokemus

Minulle tehtiin labiaplastia toimenpide huhtikuussa sairaala Innovassa, toimenpiteen suorittanut kirurgi Kristiina Hietanen. Alkukonsultaatio käynnin jälkeen kaikki oli sujuvaa ja saimme sovittua toimenpide ajan helposti, toiveitani ajankohdasta kuunneltiin hyvin. 

Itse toimenpiteessä jännitykseni huomioitiin, ammattitaitoinen ja mukava leikkaussalitiimi loi rennon ilmapiirin koko toimenpiteen ajaksi. Minulle kerrottiin kokoajan mitä tapahtuu, vointiani seurattiin ja minulla oli turvallinen olo. Myös intimiteetti huomioitiin, eikä ollut epämiellyttävää oloa sen suhteen.

Toimenpiteen jälkeen oli mukava saada pientä syötävää/juotavaa ja sairaalasta saamani kipulääkitys oli riittävä iltaan saakka, jonka jälkeen pärjäsin kotoa löytyvillä kipulääkkeillä. 

Myös kotihoito-ohjeet oli hyvin selkeät ja kontrolliajan sopiminen vaivatonta. Kristiinaan sai helposti yhteyden sähköpostilla, hän kuunteli toiveitani ja on hyvin ammattitaitoinen kaikenkaikkiaan. Muukin henkilökunta oli ystävällistä ja palveluhenkistä. Sairaala Innovaan on helppo saapua sekä tilat ovat siistit ja viihtyisät. Myös nettisivut ovet selkeät ja helppokäyttöiset mobiililaitteella. Minulle jäi positiivinen kokemus koko prosessista, alusta loppuun. 

Voisin suositella Sairaala Innovaa ja Kristiina Hietasta muillekin ko. toimenpidettä harkitseville!

– nainen 34v

Hinnasto

Katso Sairaala Innovan intiimikirurgian toimenpiteiden hinnat täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä labiaplastiasta

Mikä on labiaplastia?

Se on kirurginen toimenpide, jolla muutetaan naisten useimmiten pienten häpyhuulien (sisähuulten) tai harvemmin suurten häpyhuulien (ulkohuulien) kokoa tai muotoa.

Naiset päättävät tehdä häpyhuulileikkauksen useista syistä, mukaan lukien epämukavuus fyysisen toiminnan aikana, vaatteiden tai yhdynnän aiheuttama ärsytys ja hygieniahaitta tai harvemmin tyytymättömyys sukupuolielimen ulkonäköön.

Labiaplastia tehdään yleensä paikallispuudutuksessa, joten et tunne kipua toimenpiteen aikana. Saatat tuntea siedettävää kipua ja turvotusta toipumisjakson aikana.

Toimenpide kestää yleensä noin 1-2 tuntia leikkauksen laajuudesta riippuen.

Toipumisjakso kestää tyypillisesti 4 viikkoa. Tänä aikana sinun tulee välttää raskasta fyysistä toimintaa ja seksuaalista kanssakäymistä.

Kuten kaikki kirurgiset toimenpiteet, labiaplastiaankin liittyy joitain riskejä, mukaan lukien infektio, verenvuoto, arpeutuminen ja aistimuutoksia, mutta oikein valitulla ja huolellisella kirurgisella tekniikalla komplikaatioriskejä voi vähentää.

Labiaplastiaa ei ole erityisesti suunniteltu parantamaan seksuaalista toimintaa, mutta jotkut naiset raportoivat lisääntyneestä mukavuudesta seksin aikana toimenpiteen jälkeen.

Arpien sijainti ja koko riippuvat leikkauksen laajuudesta, mutta useimmat arvet jäävät piiloon sukuelinten luonnollisiin poimuihin eikä lopputulos näytä leikatulta.

Useimmat naiset voivat palata töihin yhden tai kahden viikon kuluessa toimenpiteen jälkeen.

Haluat ehkä valita kokeneen plastiikkakirurgin tai gynekologin, jolla on kokemusta labiaplastiasta. Varaa leikkaavan plastiikkakirurgin kanssa vastaanottoaika, niin voit keskustella odotuksistasi ja huolenaiheistasi ennen päätöksen tekemistä.

 

Kyllä, on olemassa samanlaisia toimenpiteitä kuin labiaplastia; esimerkiksi

 • vaginoplastia
 • hymenoplastia
 • klitoriksen hupun pienentäminen.

Vaginoplastia on kirurginen toimenpide, joka kiristää ja palauttaa emättimen toimintaa ja muotoa. Hymenoplastia on kirurginen toimenpide, joka rekonstruoi kalvonkalvon, joka on ohut kalvo, joka ympäröi emättimen aukkoa. Klitorishupun pienennys on toimenpide, joka poistaa ylimääräisen ihon klitoriksen hupusta, mikä voi parantaa seksuaalista toimintaa ja parantaa sukuelimen ulkonäköä. Näitä toimenpiteitä kutsutaan yleisesti myös naisten sukuelinten plastiikkakirurgiaksi tai naisten sukuelinten nuorentamiseksi.

Yleisiä pelkoja ja väärinkäsityksiä labiaplastiasta

Kivun pelko

Monet naiset ovat huolissaan siitä, että häpyhuulien muokkaus on tuskallinen toimenpide. Useimmat naiset raportoivat kuitenkin vain vähäisestä kivusta leikkauksen aikana ja sen jälkeen.

 

Jotkut naiset ovat huolissaan siitä, että häpyhuulien muokkaus vaikuttaa heidän seksuaaliseen herkkyyteensä tai aiheuttaa tunnottomuutta sukupuolielinten alueella. Kokeneen plastikkakirurgin suorittaman labiaplastian ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa tuntoon tai seksuaaliseen toimintaan.

 

Naiset pelkäävät, että leikkaus jättää näkyviä arpia. Asianmukaisella hoidolla ja kokeneen plastiikkakirurgin tai gynekologin toimenpiteellä arvista tulee kuitenkin yleensä huomaamattomia ajan kuluessa, usein jo viikkojen tai kuukausien aikana.

Kaikkiin leikkauksiin liittyy jonkin verran komplikaatioiden riskiä, mutta ammattitaitoisen ja kokeneen plastiikkakirurgin suorittamana labiaplastia on turvallinen toimenpide.

Monet naiset tuntevat olevansa hyvin tietoisia häpyhuultensa koosta tai muodosta, mutta on tärkeää ymmärtää, että normaaleja on monenlaisia eikä yleensä ole kyse epänormaalista anatomiasta vaan normaalianatomian vaihtelusta.

Jotkut ovat huolissaan siitä, että häpyhuulien leikkaus olisi tabu tai häpeällistä. Labiaplastia on kuitenkin yleinen ja laillinen leikkaus, joka voi parantaa monien naisten elämänlaatua.

Useimmat naiset, jotka  valitsevat häpyhuulien muotoiluleikkauksen toiminnallisista ja terveydellisistä syistä. Labiaplastia voidaan tehdä myös esteettisistä syistä, mutta tällöin toimenpidettä tulee harkita erityisen tarkkaan.

Jotkut voivat olla huolissaan, että joutuvat ottamaan vapaata töistä tai muuttamaan päivittäisiä rutiineistaan toipuakseen toimenpiteestä. Useimmat naiset pystyvät kuitenkin jatkamaan normaalia arkeaan jo muutaman päivän tai viikon kuluessa leikkauksesta.

Kaiken ikäiset naiset voivat kokea epämukavuutta tai tyytymättömyyttä häpyhuuliensa ulkonäköön, ja leikkaus voi olla varteenotettava vaihtoehto kaikille terveille naisille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vaginoplastiasta

Mikä vaginoplastia on?

Vaginoplastia on kirurginen toimenpide, jolla kiristetään ja vahvistetaan emätinkanavan lihaksia ja kudoksia.

Leikkaus sopii naisille, joilla emätin on löystynyt tai emättimen lihakset ovat heikentyneet synnytyksen tai ikääntymisen vuoksi.

Potilaat voivat odottaa pientä kipua leikkauksen jälkeen, mutta se voidaan hoitaa leikanneen gynekologin määräämällä kipulääkityksellä.

Vaginoplastia tehdään  puudutuksessa tai nukutuksessa. Gynekologi tekee toimenpiteen emättimen sisään ja/tai suuaukolle sekä poistaa tarvittaessa ylimääräistä kudosta, kiristää lihaksia ja sulkee viillot.

Potilaat voivat yleensä palata töihin ja normaaliin arkeen 1-2 viikon kuluessa leikkauksesta. Kudosten täydellinen paraneminen voi kestää jopa 6 viikkoa. Seksuaalista aktiivisuutta tulee välttää vähintään 6 viikon ajan.

Kuten kaikissa leikkauksissa, on olemassa mahdollisia riskejä ja komplikaatioita, kuten verenvuotoa, infektioita, arpeutumista ja muutoksia aistimuksessa tai toiminnassa.

Vaginoplastia voi parantaa seksuaalista toimintaa koska emättimen kanava kiristyy ja herkkyys seksuaalisen toiminnan aikana lisääntyy.

Kyllä, leikkaus voidaan yhdistää muihin toimenpiteisiin, kuten labiaplastia, klitorishupun pienentäminen.

Vastaanotolla gynekologi tai plastiikkakirurgi keskustelee sairaushistoriastasi, suorittaa fyysisiä kokeita ja keskustelee leikkauksen tavoitteista ja odotuksistasi. Kirurgi tai gynekologi myös tarkastelee kanssasi mahdollisia riskejä ja vastaa mahdollisiin kysymyksiisi.

Leikkauksen tulokset ovat yleensä pitkäkestoisia, mutta se voi riippua erilaisista tekijöistä, kuten ikä, elämäntavat, kudosominaisuudet ja mahdollinen tuleva raskaus.

Yleisiä pelkoja ja väärinkäsityksiä vaginoplastiasta

Kivun pelko

Monet pelkäävät, että toimenpide on tuskallinen sekä leikkauksen aikana että sen jälkeen. Toimenpiteen aikana käytetään kuitenkin puudutusta tai nukutusta, ja toimenpiteen jälkeisiä kipuja varten määrätään yleensä kipulääkitys

Kuten kaikissa leikkauksissa, vaginoplastiassakin on komplikaatioiden riski. Nämä riskit voidaan kuitenkin minimoida valitsemalla kokenut tekijä, noudattamalla huolellisesti kaikkia ennen ja jälkeen leikkausta koskevia ohjeita ja tulemalla kaikkiin sovittuihin seurantakäynteihin

Kuten kaikissa leikkauksissa, vaginoplastiassakin on komplikaatioiden riski. Nämä riskit voidaan kuitenkin minimoida valitsemalla kokenut tekijä, noudattamalla huolellisesti kaikkia ennen ja jälkeen leikkausta koskevia ohjeita ja tulemalla kaikkiin sovittuihin seurantakäynteihin.

Vaikka vaginoplastia voi varmasti parantaa myös emättimen ulkonäköä, se tehdään usein toiminnallisten ongelmien, kuten emättimen löysyyden tai laskeuman korjaamiseksi.

Jotkut naiset ovat huolissaan siitä, että heidät tuomitaan tai leimataan, koska he ovat valinneet vaginoplastian. On kuitenkin tärkeää muistaa, että päätös minkä tahansa leikkauksen tekemisestä on aina henkilökohtainen, eikä muiden mielipiteiden pitäisi vaikuttaa siihen.

 

 

Vaginoplastia on kirurginen toimenpide, joka voi korjata haittoja, mutta se ei takaa pysyviä tuloksia. On tärkeää ylläpitää terveitä elämäntapoja ja käydä säännöllisissä tarkastuksissa gynekologin kanssa parhaan mahdollisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Vaginoplastia voi jättää arpia. Ammattitaitoinen kirurgi kiinnittää kuitenkin suurta huomiota arpeutumisen minimoimiseen ja tekee toimenpiteen huolellisella ja asiaan kuuluvalla kirurgisella tekniikalla.

Vaikka emättimen löysyys on yleisempää vanhemmilla naisilla, se voi vaikuttaa myös nuorempiin naisiin, jotka ovat kokeneet synnytyksen tai merkittävän painonpudotuksen.

Jotkut pelkäävät, että leikkaus vaikuttaa heidän kykyynsä nauttia seksistä. Useimmat naiset pystyvät kuitenkin jatkamaan seksiä 4-6 viikon kuluessa toimenpiteestä ja kertovat, että se on yhtä nautinnollista kuin ennenkin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä hymenoplastiasta

Mikä hymenoplastia on?

Hymenoplastia on kirurginen toimenpide, jossa immenkalvo korjataan tai rakennetaan uudelleen.

Naiset voivat halutessaan tehdä hymenoplastian kulttuurisista, uskonnollisista tai henkilökohtaisista syistä, kuten ikään kuin  palauttaa neitsyytensä.

Toimenpide suoritetaan tyypillisesti paikallispuudutuksessa, ja siinä immenkalvo rakennetaan uudelleen olemassa olevaa kudosta käyttämällä.

Toimenpiteen jälkeen saattaa esiintyä pientä kipua ja turvotusta, mutta kipu on tyypillisesti vähäistä ja sitä voidaan lievittää kipulääkkeillä.

Toimenpide kestää yleensä noin 30-60 minuuttia.

Potilaat voivat yleensä palata töihin ja normaaliin arkeen muutaman päivän sisällä toimenpiteestä. Rasittavaa toimintaa ja sukupuoliyhteyttä tulee kuitenkin välttää vähintään kuuden viikon ajan.

 

Ei, rekonstruoitu immenkalvo voi repeytyä uudelleen seksuaalisen toiminnan tai fyysisen toiminnan aikana.

Kuten kaikkiin leikkauksiin, hymenoplastiaan liittyy riskejä, kuten infektio, verenvuoto tai allergiset reaktiot puudutusaineeseen.

On tärkeää huomata, että vaikka hymenoplastia voi olla varteenotettava vaihtoehto joillekin naisille. Neitsyyttä ei pitäisi tarvita todistaa, eikä sen pitäisi olla häpeän tai leiman lähde niille, jotka eivät halua muille sitä todistaa.

Yleisiä pelkoja ja väärinkäsityksiä hymenoplastiasta

Kivun pelko

Monet uskovat, että hymenoplastia on tuskallinen toimenpide, mutta se tehdään yleensä paikallispuudutuksessa, ja potilaille annetaan kipulääkkeitä mahdollisten kipujen hallitsemiseksi toipumisjakson aikana.

Kuten kaikissa leikkauksissa, on aina olemassa komplikaatioiden, kuten infektion, verenvuodon tai arpeutumisen, riski. Näitä riskejä voidaan kuitenkin minimoida valitsemalla kokenut gynekologi tai kirurgi, noudattamalla kaikkia leikkauksen jälkeisiä ohjeita ja käymällä seurantakäynneillä.

Jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, että yhteiskunta tai heidän kumppaninsa pitävät hymenoplastiaa negatiivisena asiana. On kuitenkin tärkeää muistaa, että päätös leikkauksesta on aina henkilökohtainen ja se tulee tehdä yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden perusteella.

Jotkut ihmiset uskovat, että naisen neitsyys on sidottu hänen immenkalvonsa tilaan, mikä ei ole täysin tarkkaa. Vaikka immenkalvon puuttuminen voi olla merkki seksuaalisesta aktiivisuudesta, se voi myös repeytyä tai venyä muilla tavoilla, kuten fyysisellä aktiivisuudella tai tamponien käytöllä.

 

Jotkut ihmiset uskovat, että hymenoplastia on monimutkainen ja invasiivinen toimenpide. Itse asiassa se on kuitenkin suhteellisen yksinkertainen leikkaus, joka voidaan tehdä alle tunnissa. Toipumisaika on myös suhteellisen lyhyt, ja useimmat potilaat voivat palata normaaliin toimintaan viikossa tai kahdessa.

Jotkut ihmiset pelkäävät, että hymenoplastia tekee heistä negatiivisen huomion tai pilkan kohteen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että hymenoplastia on henkilökohtainen päätös, ja se tulee tehdä yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden perusteella.

Jotkut uskovat, että hymenoplastia palauttaa niiden immenkalvon sen alkuperäiseen tilaan, mutta toimenpiteessä luodaan vain uusi immenkalvo. On myös tärkeää muistaa, että uuden immenkalvon ulkonäkö ei välttämättä ole samanlainen kuin alkuperäinen, ja että seksuaalisen kanssakäymisen aikana saattaa esiintyä epämukavuutta tai verenvuotoa.

Jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, että heidän lääkärinsä tai muut lääketieteen ammattilaiset arvostelevat heitä, koska he haluavat tehdä hymenoplastian. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lääketieteen ammattilaisia sitovat luottamuksellisuus ja etiikka, ja heidän tulee kohdella kaikkia potilaita kunnioittavasti ja myötätuntoisesti.

Jotkut ihmiset uskovat, että toipuminen hymenoplastiasta kestää kauan, vaikka itse asiassa useimmat potilaat voivat palata normaaliin arkeen viikon tai kahden sisällä. On tärkeää noudattaa kaikkia leikkauksen jälkeisiä ohjeita onnistuneen toipumisen varmistamiseksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä klitoriksen hupun pienentämisestä

Mikä on klitoriksen hupun pienentäminen?

Klitoriksen hupun pienennys on kirurginen toimenpide, jossa poistetaan ylimääräistä kudosta klitoriksen hupusta. Tavoitteena on saada klitoris enemmän näkyviin.

Naiset, joilla on ylimääräistä kudosta klitoriksen hupussa, mikä aiheuttaa epämukavuutta tai häiritsee seksuaalista nautintoa.

Toimenpide tehdään tyypillisesti paikallispuudutuksessa.

Kuten kaikissa leikkauksissa, on olemassa verenvuodon, infektion ja arpeutumisen riski. Lisäksi on olemassa hermovaurion vaara, mikä voi johtaa tunnetunteen heikkenemiseen klitorisalueella.

 

Vaikka toimenpide voi lisätä joidenkin naisten seksuaalista nautintoa paljastamalla enemmän klitorista, on tärkeää kuitenkin muistaa, että jokaisen naisen anatomia ja seksuaalinen vaste on yksilöllinen.

Toipuminen kestää tyypillisesti muutamasta päivästä 4 viikkoon, jonka aikana on suositeltavaa välttää seksuaalista toimintaa ja käyttää väljiä vaatteita ärsytyksen minimoimiseksi.

Vaikka osa arpeutumista on väistämätöntä, plastiikkakirurgi tai gynekologi voi minimoida arpeutumisen tekemällä viiltoja huomaamattomille alueille ja käyttämällä paranemista edistäviä tekniikoita.

Kyllä, klitoriksen hupun pienennys voidaan suorittaa muiden sukupuolielinten leikkausten, kuten vaginoplastian yhteydessä.

Klitoriksen hupun pienentäminen - yleisiä pelkoja ja väärinkäsityksiä

Pelko tunnon menettämisestä

Monet pelkäävät, että toimenpide vaikuttaa negatiivisesti klitoriksen tuntemukseen ja seksuaaliseen nautintoon. Jos toimenpiteen suorittaa ammattitaitoinen ja kokenut plastiikkakirurgi tai gynekologi, toimenpiteen ei pitäisi vaikuttaa klitoriksen tuntemukseen.

Jotkut ovat huolissaan siitä, että toimenpiteen aiheuttamat arvet ovat näkyviä tai rumia. Jos hoidossa noudatetaan asianmukaisia kirurgisia tekniikoita ja  jälkihoito-ohjeita, arpien tulisi olla mahdollisimman huomaamattomaksi ja arvet haalistuvat ajan myötä.

Vaikka klitoriksen huppua voidaan pienentää esteettisistä syistä, se voidaan tehdä myös suurentuneen tai ulkonevan klitoriksen hupun aiheuttaman epämukavuuden tai ärsytyksen lievittämiseksi.

Jotkut saattavat tuntea häpeää tai noloa hakeutuessaan tätä leikkaukseen. Mutta on tärkeää muistaa, että se on henkilökohtainen päätös, eikä yhteiskunnallisten normien tai odotusten pitäisi vaikuttaa siihen.

Jotkut saattavat tuntea häpeää tai noloa hakeutuessaan tätä leikkaukseen. Mutta on tärkeää muistaa, että se on henkilökohtainen päätös, eikä yhteiskunnallisten normien tai odotusten pitäisi vaikuttaa siihen.

Kuten kaikissa leikkauksissa, on olemassa mahdollisia riskejä ja komplikaatioita. Komplikaatiot ovat kuitenkin harvinaisia, jos toimenpiteen suorittaa ammattitaitoinen ja kokenut plastiikkakirurgi/gynekologi ja noudatat asianmukaisia jälkihoito-ohjeita.

Klitorishupun pienennys voidaan tehdä kenelle tahansa, jolla on suurentunut tai ulkoneva klitorishuppu sukupuoli-identiteetistä riippumatta.

Vaikka toimenpiteen aikana ja sen jälkeen saattaa esiintyä pientä kipua, sitä voidaan hallita plastiikkakirurgin määräämillä kipulääkkeillä.