Alaluomien muutokset alkavat tyypillisesti näkymään noin neljänkymmenen ikävuoden iässä. Ylimääräinen iho alaluomissa menee poimulle aiheuttaen alaluomiin toisinaan syviä uria tai turvotuksen johdosta voi kehittyä niin sanotut silmäluomipussit. Alaluomileikkauksilla pyritään yleensä joko silmäpussirasvan tai alaluomien ylimääräisen ja löysän ihon poistoon. Toimenpiteen tavoite on yleensä nuorekkaamman tai ulkonäköä parantavan tilanteen saavuttaminen. Leikkaustekniikan valinta riippuu ns. silmäpussin aiheuttajasta. Alaluomen ongelmia on mahdollista korjata myös veitsettömästi laserilla, täyteaineella tai rasvansiirrolla. Alaluomileikkaus on yläluomileikkausta haasteellisempi leikkaus ja myös toimenpiteestä aiheutuvia haittoja esiintyy useammin. Alaluomileikkaus tehdään yleensä esteettisin perustein, mutta toisinaan voi esiintyä myös toiminnallista ongelmaa alaluomissa, jolloin leikkaus on sairaudenhoitoa.

Vastaanottokäynti ja hoitoarvio on tarpeellinen ennen leikkausta, jotta riskeistä ja leikkauksella saavutettavista tavoitteista ja hyödyistä voidaan varmistua kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti. Vastaanottokäynti on tarpeellinen myös leikkauksesta toipumiseen tarvittavan informaation suhteen.

Olin vuosien ajan haaveillut alaluomien rasvanpoistosta ja kun kuulin Sairaala Innovasta, varasin heti konsultaatioajan plastiikkakirurgi Kristiina Hietaselle. Ajatus toimenpiteestä jännitti kovasti ja minulla olikin Kristiinalle paljon kysymyksiä. Konsultaatiokäynnillä kävimme hyvin yksityiskohtaisesti läpi, millaisesta toimenpiteestä olisi kysymys ja miten se toteutettaisiin. Kristiinan kanssa keskustelu oli niin luottamusta herättävä, että tein päätöksen toimenpiteeseen menosta siltä istumalta. Itse toimenpide sujui erittäin hyvin ja minusta pidettiin koko käynnin ajan niin hyvää huolta, että muistelen sitä lämmöllä pitkään. Loistavaa palvelua, sekä ihana ja välittävä henkilökunta - vahva suositus Sairaala Innovalle!