fbpx

Ihon kuorinta ja nuorentaminen

Ihon kuorinta laserilla nuorentaa ihoa

Laserilla tehtävä ihon kuorinta nuorentaa. Laser vaikuttaa sekä pinnallisiin että syvempiin ihokudoksiin ja stimuloi ihon kollageenituotantoa.

Hoidolla tavoitellaan nuorempaa, hyvinvoivempaa ja kiinteämpää ihoa. Erona tavallisiin kasvohoitoihin (esimerkiksi kemialliseen kuorintaan ja hiontaan) on, että laserhoidoilla päästään vaikuttamaan myös ihon syvempiin kerroksiin, eli hoito ei jää vain ihon pinnalle. Laserhoidolla voidaan hoitaa myös erilaisia pigmenttivaurioita kuten maksaläiskiä.

Ihon kuorinta -laserhoitoon voidaan yhdistää myös kemiallista kuorintaa tai PRP-hoitoa (platelet-rich plasma) käsittelyn tehostamiseksi.

Laserhoidon takeena henkilökunnan osaaminen ja laadukas laser

Tehokkaiden ja turvallisten laserhoitojen taustalla on aina laitteiden käyttäjän osaaminen ja koulutus. Huolehdimme Sairaala Innovan henkilökunnan jatkuvasta kouluttautumisesta laserhoitoihin.

Laserhoitojen teho ja turvallisuus perustuu myös laserlaitteen laatuun. Sairaalassamme ovat käytössä uudet ja tehokkaat laserluokka 4 Fotona -laserlaitteet, jotka ovat tarkoitettuja ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Kenelle ihon kuorinta laserilla sopii?

Laserkuorinta sopii yleensä hyvin vaaleaihoisille henkilöille.

Laserhoidolla voidaan myös tasoittaa pieniä ryppyjä, uurteita ja ihon värimuutoksia. Hionnan tai kuorinnan jälkeen uusi iho syntyy kireämpänä ja sileänä. Menetelmä sopii hyvin iän tuomien muutosten hoitoon.

Vastaanotto ja hoitoarvion tekeminen

Me Sairaala Innovassa aloitamme ihokuorintaan liittyvät laserhoidot aina hoitoarvion tekemisellä. Etenkin syvemmissä kuorinnoissa ihoa pitää hoitaa ja valmistella jo etukäteen tulevaan hoitoon. Yleensä parhaat tulokset saadaan yksilöidyllä hoidolla ja yhdistelemällä eri laserhoitoja ja/tai -tekniikoita.

Plastiikkakirurgi tekee sinulle henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut kasvokkain, koska

  • Sinä osaat parhaiten kertoa plastiikkakirurgille, mitkä kohdat kehossasi koet haitaksi tai vaivaksi, johon toimenpiteellä tulisi vaikuttaa
  • Plastiikkakirurgi osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.

 

Ihokuorinta laserilla alkaa aina tapaamisella toimenpiteen tekevän plastiikkakirurgin kanssa, Vastaanotolla plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyvin kysymyksiin.

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

  • Erilaisista hoitovaihtoehdoista
  • Toimenpiteeseen valmistautumisesta
  • Toimenpiteiden kulusta
  • Riskitekijöistä
  • Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
  • Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
  • Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä.

 

On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.

Sairaala Innovassa ihonkuorinta-laserhoitoja tekevät

Jos haluat vain hoitoarvion ennen toimenpidettä, varaa hoitoarvioon 30 minuutin vastaanottoaika.
Jos haluat että laserhoito aloitetaan heti hoitoarvion jälkeen samalla vastaanottokerralla, varaa 60 minuutin aika puhelimella (puh. 014 522 511). Puhelinajanvaraus avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.

Laserhoito toimenpiteenä

Laitevalmistaja Fotona4D -esittelyvideo laserlaitteen käytöstä ihon kuorinnassa.

Ennen hoitoa suosittelemme suoran auringon oton välttämistä yhden kuukauden ajan.

Toimenpide: Iho viilennetään hoidon aikana kylmällä ilmalla. Toimenpide tehdään yleensä ilman paikallispuudutusta, kivuttomassa voidepuudutuksessa.

Ihokuorinnan teho ja syvyys voidaan säätää halutuksi.

Toimenpide kestää hoidettavan alueen mukaan 30–60 minuuttia.

Toipuminen

Syvemmässä ja tehokkaammassa ihokuorinnassa toipumisaikaa on hyvä varata noin 1–2 viikkoa.

Sairaalassa: pääset lähtemään kotiin heti hoidon jälkeen.

Sairausloma: Sairauslomaa tarvitaan yleensä 1–3 vuorokautta hoitotoimenpiteestä riippuen. Sairauslomaa ei välttämättä tarvita lainkaan, mikäli ihon punoitus ei häiritse työntekoa ja jos käsitellyn alueen rasvaus onnistuu töiden lomassa.

Kotona: Ihoalue voi punoittaa viikkoja, mutta punoitus on peitettävissä värivoiteilla.  Hoidetun alueen tehokas suojaus auringolta on välttämätöntä.

Vaikutukset

Hoito kannattaa uusia tietyin välein tai tarpeen mukaan, sillä ikääntyminen on jatkuva prosessi. Laserilla saadaan kuitenkin hyviä tuloksia ihon tekstuurin ja laadun parantamisessa. 

Tulokset ovat pysyviä, mutta luonnollisesti ikääntyminen jatkuu hoidon jälkeenkin. Aurinkosuojaus on olennaisen tärkeää.

Ihon kuorinta laserilla – ennen ja jälkeen

 

Kuvien ihon kuorinnan laserilla on tehnyt plastiikkakirurgi Kristiina Hietanen.

Naisen kasvot ja suunympärystä edestä kuvattuna ennen laserilla tehtyä ihon kuorintaa ja sen jälkeen.

Yllä olevan kuvan asiakkaalle on tehty yhdistelmälaserhoito ennaltaehkäisevän Fotona 4D sarjalaserhoidon yhteydessä. Huomaatko eron?

Ihon ikääntymismuutokset näkyvät useimmiten eniten juuri suun ympärillä ja kaulalla. Näihin kysytään usein hoitokeinoja. Yleisesti ottaen suun ympäristön juonteet ovat vaikeasti hoidettavissa, vaikka hoito on haasteellista niin jotain on kuitenkin usein tehtävissä. 

Toimenpide tehdään voidepuudutuksessa ja toipumisaika toimenpiteestä on noin 4-5 vrk.

Naisen kasvot ja suunympärystä edestä kuvattuna ennen laserilla tehtyä ihon kuorintaa ja sen jälkeen.
Naisen otsa edestä kuvattuna ennen laserilla tehtyä maksaläiskien poistamista ja sen jälkeen.
Naisen kasvojen alaosa edestä ja sivulta kuvattuna ennen laserilla tehtyä ihon kuorintaa ja sen jälkeen.
Ennen ja jälkeen -kuva naisen kaulalle laserilla tehdystä ihon nuorennuksesta.

Alla oleva kuva laitevalmistaja Fotonan sivuilta

Varttuneen naisen suunympärystän juonteet ennen laserilla tehtyä ihon kuorintaa ja sen jälkeen.

Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti eikä nettisivujen sisältöä tule pitää lääketieteellisenä hoitosuosituksena. Kaikkiin toimenpiteisiin liittyy riskejä, joista on hyvä olla tietoinen ennen toimenpidettä. 

Fotona 4D – kasvojen kokonaisvaltainen ihonhoito ja black peel hiilikuorinta

Fotona 4D on kasvojen kokonaisvaltainen ihonhoito, joka kohottaa ja kuorii ihoa samalla kertaa. Hoito on ennen kaikkea ennalta ehkäisevä, joten huomattavampien ikääntymismuutosten hoitoon täytyy harkita kirurgiaa tai syvempää ihon kuorintaa laserhoidoin. Fotona 4D hoito edesauttaa ihon omaa kollageenituotantoa. Hoito vaikuttaa koko ihon paksuudelta sekä vähentää juonteita. Hoito voidaan toteuttaa ilman toipumisaikaa. Käsittely vaatii tunnin vastaanottoajan. Yleensä hoito kannattaa tehdä 3 kerran sarjahoitona, jonka jälkeen esimerkiksi vuosittain tapahtuva ylläpitohoito on suositeltava. 4D hoito on kivuton ja se tehdään ilman anestesiaa. Sairaalaltamme saat hoidon yhteydessä suositukset jatkohoitotuotteista. Arviokäynti lääkärimme vastaanotolla on tarpeellinen ennen hoidon aloitusta. Aurinkosuojaus hoidon jälkeen on tärkeää.

Black peel hiilikuorinta on Fotona 4D hoitoa miedompi hoito, jossa toipumisaikaa ei ole ollenkaan. Hoito sopii erityisesti silloin, kun halutaan nopeasti vaikuttavaa hoito ilman vähäisintäkään toipumisaikaa.

Hiilikuorinta on saavuttanut suosiota maailmalla erityisesti suurentuneiden ihohuokosten hoidossa. Hiilikuorinnalla on huomattu  positiivisia vaikutuksia myös ihon laatuun sekä aknemuutoksiin. Kuorinta rauhoittaa ihoa ja sen talirauhasia. Paras tulos saadaan sarjahoidolla 3-5 kertaa. Hoidon voi tehdä 2-4 viikon välein

Hoitoon voi varata suoraan ajan ajanvarauksesta. Hoidon tekee meillä aina koulutettu hoitaja. Iho tarkistetaan ennen hoitoa. Yleisesti ottaen hoito on turvallinen ja soveltuu kaikille. Aktiivinen herpesinfektio kasvoilla on este hoidolle. Myöskään raskauden aikana emme suosittele hoitoa.

 

 

Ajanvaraus

Varaa aika haluamallesi plastiikkakirurgille tästä.

Hinnasto

Katso laserhoitojen hinnat täältä.