fbpx

Huulten täyttö

Huulten täyttö, muotoilu ja buffaloplastia

Huulten täyttö ja muotoilu voidaan tehdä leikkauksilla tai erilaisilla täyteainehoidoilla.

 

Ylähuulen kohotusleikkaus eli buffaloplastia. Buffaloplastia tulee ajankohtaiseksi, kun kasvojen ikääntymisen takia nenän ja ylähuulen ihonväli pitenee, ja ylähuulesta tulee kapeampi.

Ylähuulen kohotusleikkaus yhdistetään usein kasvojen- ja/tai kaulankohotusleikkaukseen, mutta buffaloplastia voidaan tehdä myös erillisenä toimenpiteenä. Buffaloplastialla saadaan aikaan pysyvä vaikutus.

Pistoshoidot. Huulten täyttö täyttää ja muotoilu voidaan tehdä myös pistoksena annettavien hyaluronihappo-täyteaineilla. Näiden vaikutus kestää noin puoli vuotta, eli hoito joudutaan uusimaan.

Rasvansiirto. Rasvansiirrolla tehty huulten täyttö ja muotoili on yleensä pysyvämpi.

Mikä on buffaloplastia?

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jossa ylähuulta kohotetaan pysyvästi. Nenän ja suun välistä aluetta lyhennetään, jolloin ylähuulen profiili muuttuu ja huulen puna-alue suurenee pysyvästi. Ylähuuli muuttuu usein täyteläisemmäksi.

Leikkaus on saanut nimensä siitä, että toimenpiteessä nenän alapuolelta poistetaan häränsarven muotoinen kaistale ihokudosta.

Ylähuulen kohotusleikkauksen ei-kirurgisena vaihtoehtona voidaan käyttää pistoksena annettavaa hyaluronihappo-hoitoa, mutta myös rasvansiirto on mahdollinen ja pysyvämpi vaihtoehto.

Vastaanotto ja hoitoarvion tekeminen

Hyaluronihappohoitoon voit varata suoraan hoitoajan, jos et tarvitse tarkempaa hoidon suunnittelua.


Huuliin liittyvät leikkaushoidot aloitamme aina hoitoarvion tekemisellä, plastiikkakirurgi tekee sinulle henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut kasvokkain, koska
 • Sinä osaat parhaiten kertoa plastiikkakirurgille, mitkä kohdat kehossasi koet haitaksi tai vaivaksi, johon toimenpiteellä tulisi vaikuttaa, ja millaista lopputulosta olet hakemassa.
 • Plastiikkakirurgi osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.

 

Vastaanotolla käydään läpi toimenpiteeseen soveltuvia menetelmiä ja leikkaukseen sisältyviä riskejä, ja arvioidaan lopputuloksena saatava muutos.

Vastaanotolla plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyvin kysymyksiin.

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

 • erilaisista hoitovaihtoehdoista
 • toimenpiteeseen valmistautumisesta
 • toimenpiteiden kulusta
 • riskitekijöistä
 • miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
 • jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
 • toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä

 

On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.

Viisi syytä miksi Innova on sinulle sopiva valinta

 1. Turvallinen valinta – Sinusta huolehditaan toimenpiteen suunnittelusta jatkoseurantaan asti.

 2. Nopea hoitoonpääsy ja toimiva etävastaanotto

 3. Vertailun kestävät hinnat

 4. Kokeneet, koulutetut ja vastuuntuntoiset kirurgit ja muut ammattilaiset

 5. Sairaalakäyttöön suunnitellut viihtyisät hoitotilat

Sairaala Innovassa huulen täyttöjä tekevät

Hoito aloitetaan aina hoitoarvion tekemisellä, varaa sitä varten 30 minuutin vastaanottoaika.

Buffaloplastia – ennen ja jälkeen

Usein toimenpide tehdään ikääntymismuutosten korjaamiseksi, kun kasvojen ikääntymisen seurauksena nenän ja ylähuulen ihon väli pitenee ja ylähuulesta tulee huomaamaton. Ylähuulen kohotus yhdistetäänkin usein kasvojen- ja/tai kaulankohotusleikkaukseen. Buffaloplastia on luonnollinen ja pysyvämpi vaihtoehto täyteaineille.

Kuvassa on plastiikkakirurgi Kristiina Hietasen asiakas ennen toimenpidettä ja kolme kuukautta toimenpiteen jälkeen.

Naisen kasvot edestä kuvattuna ennen buffalopastiaa ja sen jälkeen.


Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti eikä nettisivujen sisältöä tule pitää lääketieteellisenä hoitosuosituksena. Kaikkiin toimenpiteisiin liittyy riskejä, joista on hyvä olla tietoinen ennen toimenpidettä. 

Buffaloplastia toimenpiteenä

Buffaloplastia tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa, ja toimenpide kestää noin tunnin.

Toipuminen

Sairaalassa. Kotiudut vielä saman päivän aikana.

Kotona

 • Puudutuksen loputtua toimenpidealue voi olla arka ja turvoksissa.
 • Toipumiseen kannattaa varata reilusti aikaa, koska huulissa oleva kudos turpoaa helposti. Suurin turvotus poistuu muutaman viikon kuluessa.
 • Useimmiten kipulääkkeille ei ole tarvetta.

 

Tikkien poisto ja jälkitarkastus

Tikit poistetaan 5-7 vuorokauden kuluttua toimenpiteestä.

Tikkien poiston yhteydessä hoitaja tarkastaa haavan ja ottaa tarvittaessa yhteyttä leikanneeseen kirurgiin.

Lopputulos näkyvissä noin 3 kuukauden kuluttua

Ylähuulen kohotusleikkauksen lopullinen tulos näkyy aikaisintaan noin 3 kuukauden kuluttua toimenpiteestä. Joskus lopullinen kudosten asettuminen vie jopa 12 kuukautta.

Ajanvaraus

Varaa aika haluamallesi plastiikkakirurgille tästä.

Hinnasto

Katso Sairaala Innovan huulien täyttöön liittyvien toimenpiteiden hinnat täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ylähuulen kohotusleikkauksesta

Mikä on buffaloplastia?

Buffaloplastia eli ylähuulen kohotusleikkaus on kosmeettinen toimenpide, jossa ylähuulta nostetaan täyteläisemmän ja nuorekkaamman ulkonäön luomiseksi. Toimenpide sisältää pienen määrän ihon poistamista aivan nenän alapuolelta, mikä lyhentää nenän ja ylähuulen välistä etäisyyttä.

Buffaloplastia eli liplift sopii henkilöille, joilla on pitkä etäisyys nenän ja ylähuulen välillä, ja jotka haluavat nuorekkaamman ja täyteläisemmän ylähuulen ulkonäön. Mahdolliset perussairaudet tulevat olla hyvässä hoitotasapinossa ennen leikkausta. Ennen leikkaukseen lähtemistä tulee olla realistiset odotukset leikkauksen tuloksesta.

Toimenpide suoritetaan tyypillisesti paikallispuudutuksessa. Nenän alle tehdään viilto ja poistetaan pieni määrä ihoa. Tämän jälkeen viilto suljetaan ompeleilla.

Kyllä, nenän alle jää pieni arpi. Se on kuitenkin yleensä hyvin piilossa ja haalistuu ajan myötä.

Toipumisaika vaihtelee yksilöllisesti, mutta useimmat potilaat voivat palata töihin ja normaaliin arkeen viikon sisällä. Turvotus ja mustelmat ovat yleisiä, mutta ne häviävät yleensä 1-2 viikon aikana

Potilaat voivat kokea pientä kipua ja turvotusta toimenpiteen jälkeen, mutta ne voidaan hoitaa helposti kipulääkkeillä ja jääpakkauksilla.

Toimenpide kestää yleensä noin tunnin.

Kuten kaikkiin leikkauksiin, ylähuulen kohotusleikkaukseenkin liittyy riskejä (esim. tulehdus, verenvuoto, arpeutuminen ja epäsymmetria). Nämä riskit ovat kuitenkin verraten harvinaisia ja niiden ilmaantumista voidaan minimoida asianmukaisella kirurgisella tekniikalla.

Ylähuulen kohotusleikkauksen tulokset ovat pitkäkestoisia, ja monet potilaat nauttivat nuorentuneesta ulkonäöstä useiden vuosien ajan.

Kyllä. On olemassa ei-kirurgisia vaihtoehtoja, kuten ihon täyteainepistoshoidot tai huuliruiskeet, jotka voivat luoda ylähuulen täyteläisemmän ja nuorekkaamman ulkonäön. Nämä tulokset ovat kuitenkin väliaikaisia ja saattavat vaatia säännöllisiä hoitokertoja. 

Lisäksi leikkauksella voidaan saada lopulta luonnollisempi lopputulos etenkin jos kyse on ikääntymisen aiheuttamasta huulen kapenemisesta.

Yleisiä pelkoja ja väärinkäsityksiä

Kivun pelko

Monet pelkäävät, että leikkaus on tuskallinen, mutta toimenpide tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Lisäksi potilaille määrätään kipulääkkeitä toipumisen ajalle. Leikkaukseen voi saada myös rentouttavaa lääkitystä.

Vaikka leikkauksesta jää pieni arpi, ammattitaitoinen plastiikkakirurgi osaa piilottaa viillot luonnollisiin ihopoimuihin tai aivan nenän alle, jolloin arpi on käytännössä havaitsematon.

Kokenut plastiikkakirurgi tavoittelee aina luonnollisen näköistä lopputulosta, jotka parantavat potilaan ulkonäköä sen sijaan, että ne näyttäisivät siltä kuin potilas on käynyt plastiikkakirurgilla.

Vaikka ylähuulen kohottamisleikkauksen tyypilliset asiakkaat ovatkin usein iäkkäämpiä, leikkaus voidaan tehdä myös nuoremmille potilaille, joilla on luonnostaan ohuet huulet tai epäsymmetrinen ylähuuli.

Kuten kaikkiin leikkauksiin, ylähuulen nostamiseenkin liittyy riskejä, mutta nämä riskit voidaan minimoida valitsemalla kokenut plastiikkakirurgi ja noudattamalla hänen hoito-ohjeita toipumisajalle.

Toipumisaika on tyypillisesti vain 1-2 viikkoa, ja potilaat voivat yleensä palata töihin ja muihin toimintoihin suhteellisen nopeasti.

Ammattitaitoisen plastiikkakirurgin tavoitteena on luoda hienovarainen parannus, joka näyttää luonnolliselta ja on oikeassa suhteessa potilaan muihin kasvojen piirteisiin.

Vaikka toimenpiteen hinta vaihtelee leikkauksen laajuuden mukaan, se on usein edullisempi kuin monet luulevat. Katso Sairaala Innovan hinnastosta toimenpiteen kilpailukykyinen hintamme.

Monet ovat hermostuneita joutuessaan mihin tahansa leikkaukseen, mutta plastiikkakirurgimme vastaanotolla käytämme aikaa toimenpiteen läpikäymiseen, vastaamme kysymyksiin ja autamme sinua tuntemaan olosi mukavaksi ja tietoiseksi suunnitellusta toimenpiteestä.

Vaikka leikkauksen vaikutukset voivat olla pitkäkestoisia, ne eivät kuitenkaan välttämättä ole ikuisesti pysyviä. Leikkaus ei pysäytä vanhenemista.