Fotodynaamista hoitoa käytetään ihomuutosten kuten aktiinikeratoosin ja pinnallisten ihokasvainten kuten M. Bowenin ja pinnallisen basaliooman hoitoon. Hoito perustuu valolle herkistävän voiteen ja punavalon yhteisvaikutukseen. Hoito ei vaikuta ympäröivään terveeseen ihoon. Riippuen hoidettavasta ihoalueesta ja ihomuutoksesta varataan joko yksi hoitokäynti tai kaksi hoitokäyntiä 2 viikon välein. Hoito tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Iho puhdistetaan ensin karstasta ja hilseestä, jonka jälkeen levitetään valoherkistäjä. Valoherkistäjän annetaan vaikuttaa kolme tuntia minä aikana saa liikkua vapaasti, mutta ihon on pysyttävä lämpimänä ja auringolta suojattuna. Kolmen tunnin kuluttua voide poistetaan ja hoidettava alue käsitellään punaisella valolla n. 8-17 minuutin ajan hoidettavien alueiden laajuudesta riippuen. Valon ja voiteen yhteisvaikutuksesta vaurioituneet solut tuhoutuvat. Hoidon jälkeen iholla voi esiintyä punoitusta, rakkuloita ja rupea, mutta yleensä iho parantuu muutamissa viikoissa arpia jättämättä.

Perinteiselle PDT-hoidolle vaihtoehto on päivänvalolla toteutettava fotodynaaminen
terapia. Päivänvalo-PDT soveltuu laajojen aktiinikeratoosialueiden hoitoon, mutta sitä
käytetään myös ihoa nuorentavana menetelmänä. Fotodynaaminen hoito vähentää
ryppyjä ja lisää ihon kimmoisuutta. Suomessa päivänvalohoitoja voi toteuttaa vuodesta
riippuen huhtikuulta syyskuun loppupuolelle riittävän lämpiminä ja valoisina päivinä.
Päivänvalo PDT:ssä valoherkistäjän levittämisen jälkeen oleskellaan ulkona päivänvalossa 2 tuntia. Päivänvalo PDT:ssä ei käytetä punavaloa. Lopulliset tulokset ovat nähtävissä muutaman kuukauden kuluessa hoidosta. Hoito on helppo ja turvallinen. Fotodynaamista nuorennushoitoa voidaan tehdä mm. kasvojen, kaulan, dekolteen ja kämmenselkien alueelle. Samalla mahdolliset valovauriot ja aktiinikeratoosit tulee hoidettua. Päivänvalo-PDT:tä annetaan yleensä yksi hoitokerta.

PDT-hoidon jälkihoitona käytetään ihon suihkuttelua ja antibioottivoidetta infektion
ehkäisemiseksi. Hoidon jälkeen voi peseytyä normaalisti ja saunoa saa voinnin mukaan. Suoraa auringonvaloa tulee välttää kaksi vuorokautta, mutta hoidettu ihoalue on auringolle herkkä muutaman kuukauden ajan, joten iho tulee suojata vaatetuksella ja aurinkovoitein.

Tavoitteenamme on löytää kokonaisvaltainen hyvinvointisi elämän eri tilanteissa.