fbpx

Tubulaariset rinnat ja epäsymmetria

Tubulaariset rinnat ja rintojen epäsymmetria

Naisen rinnat eivät ole koskaan identtiset. Joskus rintojen kehitys on voinut synnynnäisesti häiriintyä niin, että rinnan muodossa ja koossa voi olla merkittävää epäsymmetriaa. Myös kirurgiset toimenpiteet ovat voineet aiheuttaa epäsymmetriaa.

Myös nännipiha voi olla kooltaan suuri suhteessa muun rinnan kokoon. Joskus kehityshäiriö voi olla myös vain toispuoleinen.

Yksi synnynnäistä rintojen kehityshäiriöistä on tubulaariset rinnat – rinnassa on vähän rasvakudosta ja rinnan muoto on putkimainen sekä riippuva.

Tubulaaristen rintojen ja rintojen epäsymmetrian korjaamiseksi voidaan käyttää erilaisia rintojen kohotuksen leikkaustekniikoita: silikoniproteeseja, rasvansiirtoa tai yksinkertaisesti rinnan kohotustekniikoita.

Kenelle korjausleikkaus sopii?

Toimenpide voidaan tehdä täysi-ikäisille potilaille.

Imetyksen jälkeen toimenpide voidaan tehdä aikaisintaan puolen vuoden päästä imetyksen lopettamisesta.

Korjausleikkauksessa on mahdollista korjata:

 • rintojen epäsymmetrisyyttä
 • rintojen muotoa
 • nännipihan kokoa ja pullistumista
 • nännin tasaisuutta tai sisäänpäinvetäytyvyyttä.

Vastaanotto ja hoitoarvion tekeminen

­Me Sairaala Innovassa aloitamme rintojen korjausleikkauksiin liittyvät hoidot aina hoitoarvion tekemisellä. Joissain tapauksissa hoitoarvio voidaan tehdä etävastaanotolla, mutta kannattaa varautua myös vastaanottokäyntiin.

Plastiikkakirurgi tekee sinulle henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut, koska

 • Sinä osaat parhaiten kertoa plastiikkakirurgille, mitkä kohdat kehossasi koet haitaksi tai vaivaksi, johon toimenpiteellä tulisi vaikuttaa, ja millaista lopputulosta olet hakemassa.
 • Plastiikkakirurgi osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.

 

Rintojen korjausleikkaus alkaa aina tapaamisella toimenpiteen tekevän plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi mm. tutkii rinnat, arvioi ihon kimmoisuutta ja nännipihojen sijoittumista. Vastaanotolla otetaan myös rinnoista valokuvia ja arvioidaan lopputuloksena saatava muutos.

Vastaanotolla käydään läpi toimenpiteeseen soveltuvia menetelmiä ja leikkaukseen sisältyviä riskejä. Plastiikkakirurgi voi myös suositella mammografia- ja tai ultraäänitutkimusta ennen leikkausta. Lähetteen saat Innovasta. Verikokeita ei tarvita perusterveeltä ihmiseltä.

Vastaanotolla plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyvin kysymyksiin.

 

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

 • Erilaisista hoitovaihtoehdoista
 • Toimenpiteeseen valmistautumisesta
 • Toimenpiteiden kulusta
 • Riskitekijöistä
 • Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
 • Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
 • Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä.

 

On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.

Sairaala Innovassa rintojen korjausleikkauksia tekevät

Hoito aloitetaan aina hoitoarvion tekemisellä, varaa sitä varten 30 minuutin vastaanottoaika.

Viisi syytä miksi Innova on sinulle sopiva valinta

 1. Turvallinen valinta – Sinusta huolehditaan toimenpiteen suunnittelusta jatkoseurantaan asti.

 2. Nopea hoitoonpääsy ja toimiva etävastaanotto

 3. Vertailun kestävät hinnat

 4. Kokeneet, koulutetut ja vastuuntuntoiset kirurgit ja muut ammattilaiset

 5. Sairaalakäyttöön suunnitellut viihtyisät hoitotilat

Rintojen epäsymmetrian korjausleikkaus toimenpiteenä

Rintojen epäsymmetrian korjausleikkaukset ovat aina vaativia toimenpiteitä. 

Menetelminä käytetään 

 • rasvansiirtoa
 • silikoni-implantteja
 • rintojen kohotusleikkausta 
 • tai näiden menetelmien yhdistelmää.

 

Ajanvaraus

Varaa aika haluamallesi plastiikkakirurgille tästä.

Hinnasto

Katso Sairaala Innovan leikkausten hinnat täältä.

Rintojen epäsymmetria –usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä aiheuttaa epäsymmetriset rinnat?

Syynä voi olla useat eri tekijät, kuten genetiikka, painonmuutokset, hormonaaliset muutokset, raskaus, imettäminen sekä ikääntyminen.

Kyllä, plastiikkakirurgi voi suorittaa rintojen suurentamisen, pienennyksen, rintojen kohotuksen tai näiden yhdistelmän symmetristen tulosten saavuttamiseksi.

Paras menetelmä riippuu aina potilaan yksilöllisestä tilanteesta. Plastiikkakirurgi arvioi vastaanotolla potilaan tarpeet, tahtotilan ja anatomian määrittääkseen sopivimman menetelmän tai niiden yhdistelmän.

Leikkaus voi aiheuttaa siedettäviä kipua toipumisjakson aikana. Kipuja voidaan kuitenkin hallita kipulääkkeillä ja noudattamalla kirurgin antamia hoito-ohjeita.

Toipumisaika vaihtelee tehdyn toimenpiteen tyypin ja potilaan yksilöllisen paranemisnopeuden mukaan. Toipuminen kokonaan leikkauksesta voi kestää yleensä useita viikkoja.

Kuten kaikkiin leikkauksiin, tähänkin toimenpiteeseen liittyy riskejä (esimerkiksi verenvuoto, infektio ja nukutuksen aiheuttamat komplikaatiot). Plastiikkakirurgi keskustelee kaikista toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä ja hyödyistä kanssasi vastaanotolla.

Toimenpide voi mahdollisesti vaikuttaa kykyyn imettää.

Epäsymmetrian korjaavan rintaleikkauksen tulokset voivat olla pitkäkestoisia, mutta eivät välttämättä pysyviä. Eri tekijät, kuten painonvaihtelut ja ikääntyminen, voivat vaikuttaa tulokseen ajan myötä. On tärkeää, että ylläpidät terveitä elämäntapoja ja noudattaa plastiikkakirurgin antamia hoito-ohjeita tulosten säilyttämiseksi.

Toipumisprosessi vaihtelee suoritetun toimenpiteen mukaan. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin odottaa seuraavia sivuoireita:

 • Kipu: Potilaat voivat kokea kipua ja epämukavuutta muutaman ensimmäisen päivän aikana leikkauksen jälkeen. Kipuja voidaan hoitaa plastiikkakirurgin määräämillä kipulääkkeillä.
 • Turvotus ja mustelmat: Turvotus ja mustelmat ovat yleisiä rintaleikkauksen jälkeen, ja ne voivat kestää useita viikkoja. Potilaita voidaan neuvoa käyttämään painevaatteita tai sidettä turvotuksen vähentämiseksi.
 • Rajoitettu liikkuvuus: Potilaiden on ehkä vältettävä tiettyjä toimintoja, kuten raskasta nostamista tai rasittavaa urheilua useita viikkoja leikkauksen jälkeen.
 • Arpeutuminen: Arpeutuminen on luonnollinen osa paranemisprosessia, mutta arpeutumisen laajuus riippuu suoritetun leikkauksen tyypistä. Potilaiden tulee noudattaa plastiikkakirurgin hoito-ohjeita arpeutumisen minimoimiseksi.

Potilailla on tyypillisesti seurantakäynti kirurginsa kanssa leikkausta seuraavien viikkojen tai kuukausien aikana – asianmukaisen paranemisen varmistamiseksi ja mahdollisten huolenaiheiden käsittelemiseksi.

 

On tärkeää huomata, että toipumisajat voivat vaihdella suuresti suoritetun toimenpiteen ja yksittäisten potilastekijöiden mukaan. Vastaanotolla potilaan tulee keskustella leikkaavan plastiikkakirurgin kanssa saadakseen paremman käsityksen siitä, mitä he voivat odottaa toipumisen aikana.

Rintojen epäsymmetria – yleisiä pelkoja & väärinkäsityksiä

Pelko huonoista tuloksista

Monet ovat huolissaan siitä, että leikkauksen jälkeen heillä on epätasaiset tai rumat rinnat. Ammattitaitoinen ja kokenut plastiikkakirurgi voi kuitenkin tehdä luonnollisen näköisiä rintoja.

Rintojen epäsymmetria on itse asiassa hyvin yleistä, jopa joka neljännellä naisella on huomattavia eroja rintojensa koossa tai muodossa.

Vaikka monet hakevat rintojen epäsymmetrian korjausta esteettisistä syistä, leikkaus voi myös auttaa korjaamaan toiminnallisia ongelmia, kuten epämukavuutta tai kipua.

Kuten kaikissa leikkauksissa, on aina olemassa mahdollisia riskejä ja komplikaatioita. Nämä voidaan kuitenkin minimoida ammattitaitoisen plastiikkakirurgin kokemuksella ja noudattamalla huolellisesti annettuja hoito-ohjeita.

Myös miehillä voi olla rintojen epäsymmetriaa ja he voivat myös hyötyä kirurgisesta korjauksesta.

Vaikka arpeutumista on väistämätöntä kaikissa leikkauksissa, ammattitaitoinen plastiikkakirurgi voi minimoida arpeutumisen ja varmistaa, että se on mahdollisimman huomaamatonta.

Rintojen epäsymmetrian korjaus on kirurginen toimenpide, joka vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua. Toipuminen voi kestää useita viikkoja tai kuukausia.

Nukutus on usein välttämätön rintojen epäsymmetrian korjausleikkauksessa, mutta nykyaikaiset tekniikat ovat erittäin turvallisia ja komplikaatiot ovat harvinaisia. Sairaala Innovan omat nukutuslääkärit suunnittelevat anestesian huolellisesti, ja ovat mukana koko toimenpiteen ajan, ja valvovat heräämistä vielä toimenpiteen jälkeenkin.

Jotkut saattavat olla huolissaan siitä, että rintojen epäsymmetrian leikkauksen hakeutuminen on turhaa tai tarpeetonta. Jokaisen henkilön syyt hakea menettelyä ovat kuitenkin päteviä, ja niitä on kaikkien syytä aina kunnioittaa.

Tubulaariset rinnat – usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä ovat tubulaariset rinnat ja mistä ne johtuvat?

Tubulaariset rinnat eli ´putkimaiset´ rinnat, ovat synnynnäinen tila, jonka seurauksena rinnat ovat pitkänomaiset, kapeita tai ahtautuneet. Yleensä syy on geneettinen/synnynnäinen.

Kyllä, rinnat voidaan korjata plastiikkakirurgialla – rintojen suurennus-, kohotus- ja nännipihaleikkauksen yhdistelmä voi olla tarpeen haluttujen tulosten saavuttamiseksi. Menetelminä voidaan käyttää rasvansiirtoa ja implantteja.

Tubulaaristen rintojen korjauksessa käytettävä implanttityyppi riippuu yksittäisen potilaan tarpeista ja tavoitteista. Parhaiten sopivasta rintaimplantin tyypistä keskustellaan huolellisesti plastiikkakirurgin vastaanotolla ennen toimenpidettä.

Toimenpiteen aikana ja sen jälkeen koetun kivun taso vaihtelee henkilöstä toiseen. Useimmat potilaat kokevat lievää epämukavuutta toipumisjaksolla, mutta kipuja voidaan hallita lääkkeillä.

Toipumisaika vaihtelee, mutta useimmat potilaat voivat palata töihin yhden tai kahden viikon kuluessa leikkauksesta. Raskasta toimintaa ja raskasta nostamista tulee välttää 4–6 viikon ajan toimenpiteen jälkeen.

Kyllä, korjausleikkauksesta jää arpia. Arpien sijainti ja koko riippuvat tarvittavan korjauksen laajuudesta, mutta useimmat arvet haalistuvat ajan myötä. Kokenut plastiikkakirurgi pystyy sijoittamaan arvet lähes huomaamattomiin paikkoihin.

Putkimaisten rintojen korjausleikkauksen tulokset voivat olla pitkäkestoisia, mutta painonnousu tai raskaus voivat vaikuttaa rintojen ulkonäköön ajan myötä.

Imetys voi olla mahdollista tubulaarisen rintojen korjausleikkauksen jälkeen, mutta se riippuu korjauksen laajuudesta ja käytetystä kirurgisesta lähestymistavasta.

Korjausleikkaus on yleensä turvallinen, kun sen tekee kokenut plastiikkakirurgi, jolla on kokemusta toimenpiteestä. Kuten kaikkiin leikkauksiin, on kuitenkin riskejä, joista tulee keskustella plastiikkakirurgin kanssa vastaanotolla ennen päätöksen tekemistä.  Korjausleikkaukseen liittyviä riskejä ovat verenvuoto, infektio, arpeutuminen, muutokset nännin aistimisessa ja implanttiin liittyvät komplikaatiot.

Tubulaariset rinnat – yleisiä pelkoja & väärinkäsityksiä

Arpeutumisen pelko

Monet pelkäävät, että leikkaus jättää rumia arpia. Vaikka arpeutuminen on mahdollista kaikissa kirurgisissa toimenpiteissä, ammattitaitoinen plastiikkakirurgi voi minimoida arpeutumisen ja varmistaa, että mahdolliset arvet ovat mahdollisimman huomaamattomia.

 

Jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, että leikkaus aiheuttaa tuntokyvyn menetystä nänneissä tai rinnoissa. Tämä on mahdollista kaikissa rintaleikkauksissa, mutta tekniikasta riippuen riski tähän voi olla hyvin pienikin.

Rintaleikkauksia kuvataan usein mediassa puhtaasti kosmeettisina toimenpiteinä, mutta tosiasia on, että niillä voi olla merkittäviä psykologisia etuja ihmisille, joilla on putkimaiset rinnat. Monet ihmiset kertovat tuntevansa olonsa itsevarmemmaksi ja mukavammaksi kehossaan leikkauksen jälkeen.

Kaikkiin kirurgisiin toimenpiteisiin liittyy tietty riski, eikä rintaleikkaukset ole poikkeuksia. Ammattitaitoinen plastiikkakirurgi voi kuitenkin minimoida komplikaatioiden riskin valitsemalla huolellisesti sopivat kirurgiset tekniikat, varmistamalla asianmukaisen jälkihoidon ja seuraamalla tarkasti potilaan paranemisprosessia.

Tubulaaristen rintojen korjaukseen ei ole olemassa vain yhtä ratkaisua. Ammattitaitoinen plastiikkakirurgi räätälöi toimenpiteen yksittäisen potilaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Monet ihmiset ovat ymmärrettävästi hermostuneita nukutuksen saamisesta, mutta nykyaikaiset anestesiatekniikat ovat erittäin turvallisia ja tehokkaita. Innovan oma anestesialääkäri seuraa sinua tarkasti koko toimenpiteen ajan, ja varmistaa turvallisuutesi.

Rintaleikkaus on monimutkainen toimenpide, joka vaatii huolellista suunnittelua, ammattitaitoista toteutusta ja tarkkaavaista jälkihoitoa. Vaikka se voi olla erittäin tehokas ratkaisu tubulaarisille rinnoille, se ei kuitenkaan ole nopea ratkaisu ja vaatii sitoutumista kattavaan hoitosuunnitelmaan.

Jotkut pelkäävät, että rintaleikkaus saa heidät tuntemaan itsensä muiden leimaamaksi. Päätös rintaleikkauksesta on kuitenkin henkilökohtainen, ja ammattitaitoinen plastiikkakirurgi tarjoaa päätöstä tukevan ja tuomitsemattoman ympäristön.

Vaikka leikkaus liittyy yleisimmin naisiin, se voidaan tehdä myös miehille, joilla on putkimaiset rinnat tai muita rintoihin liittyviä ongelmia. Osaava plastiikkakirurgi voi työskennellä myös miespotilaiden kanssa saavuttaakseen halutut tulokset.