fbpx

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo kasvojen täyteainehoitona

Kasvojen täyteainehoidot ovat yleistyneet viime vuosina etenkin kasvojen piirteitä nuorentavina, ja muokkaavina toimenpiteinä.

Hyaluronihappoa on ihossamme jo luonnostaan. Ikääntyessämme hyaluronihapon määrä kehossa vähenee ja iho menettää kimmoisuuttaan. Pistoshoidolla lisätty hyaluronihappo parantaa ihon kosteustasapainoa, kimmoisuutta ja pehmeyttä. Hoidon jälkeen iho näyttää pirteämmältä ja kosteutetulta.

Yleensä tavoiteltava lopputulos on tilanne, joka korostaa tai korjaa henkilön omia kasvojen piirteitä luonnollisesti ja ulkopuoliselle huomaamattomasti.

Hyaluronihappohoidot ovat oikein käytettyinä yleensä turvallisia, mutta eivät kuitenkaan riskittömiä. Hyaluronihapolle on olemassa myös ´vasta-aine´, hyaluronidaasi, jota voidaan käyttää hoidetulle alueelle, mikäli hyaluronihapon vaikutus halutaan saada pois.

Mihin hyaluronihappo pistoksia käytetään?

Hyaluronihappo-pistokset soveltuvat mm.

 • Huulten muotoiluun ja täyttämiseen
 • Poskipäiden korostukseen
 • Kasvojen piirteiden nuorentamiseen, silottamiseen ja korostamiseen
 • Suupielten juovien ja uurteiden käsittelyyn ja silottamiseen
 • Ihon kimmoisuuden lisäämiseen kasvoilla
 • Alaluomien alueen tummuuden hoitamiseen
 • Täyteaineena silmänalusiin tai kyyneluriin.

Kenelle hyaluronihappohoito sopii?

Hyaluronihappohoito sopii valtaosalle ihmisistä. Hoidon yhteydessä tulee mainita kaikki käytössä olevat muut lääkitykset ja perussairaudet hoidon turvallisuuden varmistamiseksi. Hoitoa ei suositella raskauden tai imetyksen aikana.

Tarvitaanko erillistä suunnittelukäyntiä?​

Sairaala Innovan pistoshoitoihin voit varata suoraan toimenpideajan plastiikkakirurgille. Joissain tapauksissa erillinen suunnittelukäynti voi olla tarpeellinen. Suunnittelukäynti on mahdollista tehdä myös Sairaala Innovan etävastaanotolla.

Sairaala Innovassa pistoshoitoja tekevät

Voit varata hyaluronihappo-hoitoon suoraan toimenpideajan.

Viisi syytä miksi Innova on sinulle sopiva valinta

 1. Turvallinen valinta – Sinusta huolehditaan toimenpiteen suunnittelusta jatkoseurantaan asti.

 2. Nopea hoitoonpääsy ja toimiva etävastaanotto

 3. Vertailun kestävät hinnat

 4. Kokeneet, koulutetut ja vastuuntuntoiset kirurgit ja muut ammattilaiset

 5. Sairaalakäyttöön suunnitellut viihtyisät hoitotilat

Hyaluronihappo – ennen ja jälkeen

Kuvassa on plastiikkakirurgi Kristiina Hietasen asiakas, jolle on tehty Belotero Intense 1 ml hoito huuliin ja nasolabiaali (posken ja nenän välisiin) juonteisiin. Ylempi kuva ennen hoito ja alempi kuva heti hoidon jälkeen.

Belotero hyaluronihappohoito on nopea polikliininen toimenpide. Toipumisaika on lyhyt ja tulos on heti nähtävillä.

Hyaluronihappohoidon avulla voidaan hoitaa etenkin kasvojen ikämuutoksia tai muokata omia jo olemassa olevia piirteitä luonnollisesti.

Meidän mielestä paras lopputulos on se, että asiakas itse huomaa eron, mutta tulos on kuitenkin kauniin luonnollinen eikä muutos ole silmiin pistävä.

Pistäjän kouluttautuneisuus ja laadukkaat valmisteet vähentävät hoitoon liittyviä riskejä ja lisäävät onnistuneen hoidon todennäköisyyttä.

Meillä Sairaala Innovassa hyaluronihappohoitoja tekevät ainoastaan koulutetut lääkärimme. Käytössä ovat tutkitut Belotero hyaluronihappotäyteaineet.

Ennen ja jälkeen -kuva nuoren naisen kasvoille tehdyn hyaluronihappohoidon jälkeen.

Täyteaineen poisto huulista. Hyaluronihapolle on olemassa myös ´vasta-aine´, hyaluronidaasi, jota voidaan käyttää hoidetulle alueelle, mikäli hyaluronihapon vaikutus halutaan saada pois.

Kuva nuoren naisen huulista ennen hyaluronihappo-täyteaineen poistoa ja sen jälkeen.

Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti eikä nettisivujen sisältöä tule pitää lääketieteellisenä hoitosuosituksena. Kaikkiin toimenpiteisiin liittyy riskejä, joista on hyvä olla tietoinen ennen toimenpidettä. 

Hyaluronihappopistos toimenpiteenä ja vaikutus

Yksi hoitokerta kestää noin 30 minuuttia.

Hyaluronihappo pistoksen vaikutus näkyy heti, ja sen vaikutus kestää 6 kuukaudesta 9 kuukauteen ja jopa pidempään henkilöstä riippuen.

Toimenpide voidaan uusia tämän ajanjakson jälkeen, ja toimenpide voidaan toistaa miten monta kertaa tahansa. Säännöllisesti ja riittävän usein uusituilla hoidoilla saavutetaan paras lopputulos.

Toipuminen

Pistoshoidon jälkeen iholla voi esiintyä muutamia päiviä kestäviä oireita, kuten

 • punoitusta
 • turvotusta
 • pieniä mustelmia pistokohdissa
 • lievää päänsärkyä

 

Vältä 24 tunnin ajan mm.

 • hikoilua
 • saunomista
 • alkoholin käyttöä.

 

Pistoshoito kannattaa ajoittaa oikein, ettei sinulla oli välittömästi hoidon jälkeen tärkeitä tapaamisia tai juhlia. Suosittelemme lisäksi välttämään voimakasta saunomista 2 viikon ajan hoidon jälkeen.

Varaa aika

Voit varata hyaluronihappo-hoitoon suoraan toimenpideajan.

Varaa aika haluamallesi plastiikkakirurgille tästä.

Hinnasto

Katso Sairaala Innovan pistoshoitojen hinnat täältä.