fbpx

Karvanpoisto

Karvanpoisto laserilla - suoralla ajanvarauksella

Karvanpoisto laserilla on kätevä keino hankkiutua pysyvästi eroon häiritsevistä ihokarvoista.

Ihokarvojen ajaminen, vahaaminen ja voiteilla poistaminen antavat vain väliaikaisia tuloksia. Laser mahdollistaa pysyvän karvojen vähentämisen kestävin tuloksin.

Laserilla voidaan tehokkaasti poistaa häiritseviä ihokarvoja joka puolelta kehoa. Yleisimmät hoitoalueet ovat bikinirajat, brasilialainen, sääret, kainalot, kasvot, reidet, käsivarret ja selkä.

Karvojen poisto laserilla on turvallista ja tehokasta, eikä se vaurioita ihoasi.

Hoito vaikuttaa ihon karvatuppiin niin, että karvan kasvu hidastuu ja parhaimmillaan loppuu kokonaan.

Hoidon takeena henkilökunnan osaaminen ja laadukas laser

Tehokkaiden ja turvallisten laserhoitojen taustalla on aina laitteiden käyttäjän osaaminen ja koulutus. Huolehdimme Sairaala Innovan henkilökunnan jatkuvasta kouluttautumisesta laserhoitoihin.

Laserhoitojen teho ja turvallisuus perustuu myös laserlaitteen laatuun. Sairaalassamme ovat käytössä uudet ja tehokkaat laserluokka 4 Fotona -laserlaitteet, jotka ovat tarkoitettuja ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Kenelle karvanpoisto laserilla sopii?

Karvanpoisto laserilla esteettisenä toimenpiteenä sopii lähes kaikille. Vaaleisiin ihokarvoihin laserhoito tosin tehoaa huonosti.

Karvojen kasvua ei toivota myöskään sukupuolen korjauksen yhteydessä. Silloin karvojen poisto tietyiltä alueilta on lääketieteellisesti perusteltua, samoin kuin pakaravaon karvanpoisto sinus pilonidalis- tilanteissa.

Kenelle karvan poisto laserilla ei sovi?

Ihokarvan poistoa voi laserilla tehdä sellaisille ihmisille, joiden iho on vaalea ja ihokarvat tummia. Valkoiseen, harmaaseen tai punaiseen karvaan laserhoito ei toimi.

Laserilla tehtävää karvanpoistoa tulee välttää raskauden aikana.

Karvan poisto laserilla - toimenpide

Ennen toimenpidettä. Epilointia, sokerointi- tai vahakarvanpoistoa ei kannata tehdä ainakaan 6 viikkoa ennen hoitoa. Karvat tulee olla poistettu ennen laserhoitoa höylällä. Jos poistoalue ei ole selkeä tai karva on hentoa, älä poista karvoja edeltävästi höylällä, jotta saamme poistoalueesta paremman kuvan.

Hoitokerta. Laserhoidon teho määritetään potilaan ihotyypin mukaan. Hoito on melko kivutonta ja toipumisaikaa ei tarvita. Uudet, Sairaala Innovan käytössä olevat viilennysteknologiat vähentävät kivun tuntemusta, mutta silti aivan kivutonta tapaa tuhota karvatuppia ei ole olemassa. 

Käsiteltäviltä alueilta karvat höylätään ennen varsinaista hoitoa. Yksi hoitokerta kestää hoidettavan alueen laajuudesta riippuen noin 15-60 minuuttia. Esimerkkeinä hoitokertojen kestosta: kasvot noin 30 minuuttia, kainalot noin 30 minuuttia ja sääret noin tunti.

Sarjahoito. Hoito toteutetaan sarjahoitona ja useimmiten tarvitaan 3-4 hoitokertaa, johtuen karvojen eri kasvuvaiheista.

Kehon alueen hoitokertojen välissä tulee pitää 4-6 viikon tauko, jonka aikana kuollut karva kasvaa pois ja uudet ilmestyvät tilalle

Hoidon jälkeen

Sairaalassa. Pääset lähtemään kotiin heti hoidon jälkeen.

Kotona:

  • Ihon punoitus ja lievä turvotus ovat normaalia, ja ne häviävät muutamassa päivässä.
  • Myös pienet vesikellot ja lievät palovammat ovat mahdollisia, mutta harvinaisia.
  • Ärtyneelle iholle voi levittää esimerkiksi kipugeeliä helpottamaan oireita.
  • Suihkussa voi käydä normaalisti jo seuraavana päivänä.
  • Saunomista ja voimakasta hikoilua tulee välttää välittömästi toimenpiteen jälkeen.
  • Heti hoidon jälkeen on syytä myös välttää aurinkoa.
  • Käsitelty alue tulee suojata voimakkaalta auringolta noin 3–4 viikon ajan. Suosittelemme käyttämään hoidetulla ihoalueella SPF50-aurinkosuojakerrointa.

Laserhoidon vaikutukset

Sarjahoidon jälkeen karvojen kasvu hidastuu tai loppuu kokonaan hoidon tehosta riippuen.

Mahdollisiin ylläpitohoitoihin on syytä varautua esimerkiksi vuoden välein.

Kun karvankasvu on saatu loppumaan karvatupesta, tulos on pysyvä; tulokset ovat kuitenkin yksilöllisiä ihotyypistä ja karvasta riippuen

Karvanpoisto laserilla toimenpiteenä

Laitevalmistaja Fotonan esittelyvideo laserlaitteen käytöstä karvanpoistossa.

Sairaala Innovassa karvanpoistoja laserilla tekevät

Jos haluat vain hoitoarvion ennen toimenpidettä, varaa hoitoarvioon 30 minuutin vastaanottoaika.
Jos haluat että laserhoito aloitetaan heti hoitoarvion jälkeen samalla vastaanottokerralla, varaa 60 minuutin aika puhelimella (puh. 014 522 511). Puhelinajanvaraus avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.

Hinnasto

Katso laserhoidon hinta täältä.