Rinnan korjausleikkaus

Rinnan korjaus on iso leikkaus niin potilaalle kuin kirurgille. Rintarekonstruktio on mahdollista tehdä rinnan poiston yhteydessä tai silloin kun oma rinta on poistettu rintasyövän tai korkean rintasyöpäriskin vuoksi. Rinnan menetys on aina iso asia ja vaikuttaa henkilölle aina muutoksia fyysisesti ja psyykkisesti. Luonnollisin rintarekonstruktio tehdään ihmisen omalla kudoksella.

Nykyään yleisin rinnan rekonstruktio tehdään mikrokirurgisella vatsakielekkeellä (DIEP, TRAM) tai sisäreideltä otetulla (TMG) kielekkeellä. Mikrovaskulaariset leikkaukset ovat vaativia toimenpiteitä ja edellyttävät aina useamman vuorokauden seurannan.

Pienempi omakudossiirre on selästä otettava Latissimus dorsi-kieleke, johon on mahdollista yhdistää proteesikorjaus tai rasvansiirto. Rasvansiirrolla tai proteesilla on myös mahdollista tehdä koko rinnan rekonstruktio.

Rinnan korjauksen suunnittelu tehdään aina yksilöllisesti huomioiden henkilön toiveet ja anatomiset rakenteet.

Rinnan korjausleikkaukset toteutetaan aina yksilöllisesti yhdessä sovitulla ja turvallisella menetelmällä.

Vastaanottokäynti ja hoitoarvio on tarpeellinen ennen leikkausta, jotta riskeistä ja leikkauksella saavutettavista tavoitteista ja hyödyistä voidaan varmistua kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti. Vastaanottokäynti on tarpeellinen myös leikkauksesta toipumiseen tarvittavan informaation suhteen.

Tavoitteenamme on löytää kokonaisvaltainen hyvinvointisi elämän eri tilanteissa.