fbpx

Kaulankohotus

Kaulan kohotus eli neck lift

Haittaako sinua kaksoisleuka tai näkyykö ikääntymismuutokset etenkin kaulalla? Usein ihon ikääntyminen alkaa näkymään ensimmäisenä kaulalla. Kaulan alueen ikämuutosten hoito onkin yksi kysytyimmistä toimenpiteistämme.

Kun ikää tulee lisää:

 • Kaulalihakset voivat veltostua ja kaulan iho löystyä.
 • Leuan alle voi kertyä myös ylimääräistä rasvaa.
 • Kaulalle voi ilmaantua ihonalaisen lihaksen erkaantumisesta ja löystymisestä aiheutuva pussukka.
 • Leuan ja kaulan välisen leukalinjan raja voi hävitä.

 

Kaulankohotus tehdään yleensä aina kasvojenkohotuksen yhteydessä, mutta kaulankohotus on mahdollista tehdä myös erikseen. Valitettavan usein kaulan ikämuutosten hoitamiseksi ainoastaan plastiikkakirurgia on tehokasta ja mielekästä.

Toimenpiteen tavoitteena on useimmiten

 • Saada kiristettyä kaulan löystynyttä ihoa
 • Hoitaa ja häivyttää kaulan ihonpoimujen muotoa
 • Palauttaa leuan kadonnut muoto.

 

Kaulan alueen hoidossa voidaan käyttää tilanteesta riippuen myös kaulankohotusleikkausta pienempiä toimenpiteitä, kuten rasvansiirtoa tai pistoshoitoja.

Pienillä toimenpiteillä harvoin saadaan pitkäkestoisesti järkevää tai tyydyttävää lopputulosta aikaiseksi; asiat ovat kuitenkin yksilöllisiä. Toimenpiteiden ja hoitojen tavoitteita voidaan arvioida tapauskohtaisesti plastiikkakirurgin vastaanotolla.

Vastaanotto ja hoitoarvion tekeminen

Me Sairaala Innovassa aloitamme kaulanalueen hoitoihin liittyvät hoidot aina hoitoarvion tekemisellä.

Plastiikkakirurgi tekee sinulle henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut kasvokkain, koska

 • Sinä osaat parhaiten kertoa plastiikkakirurgille, mitkä kohdat kehossasi koet haitaksi tai vaivaksi, johon toimenpiteellä tulisi vaikuttaa, ja millaista lopputulosta olet hakemassa.
 • Plastiikkakirurgi osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.

 

Kaulankohotus alkaa aina tapaamisella toimenpiteen tekevän plastiikkakirurgin kanssa.

 

Vastaanotolla käydään läpi toimenpiteeseen soveltuvia menetelmiä ja leikkaukseen sisältyviä riskejä, ja arvioidaan lopputuloksena saatava muutos.

 

Vastaanotolla plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyvin kysymyksiin.

 

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

 • Erilaisista hoitovaihtoehdoista
 • Toimenpiteeseen valmistautumisesta
 • Toimenpiteiden kulusta
 • Riskitekijöistä
 • Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
 • Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
 • Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä

 

On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.

Miksi Sairaala Innovassa ei ole ilmaisia hoitoarvioita?

Innovan plastiikkakirurgi tekee sinulle aina henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut kasvokkain, koska

 • Vain sinä osaat parhaiten kertoa, mitkä kohdat kehossasi koet haitaksi tai vaivaksi, johon toimenpiteellä tulee vaikuttaa.
 • Plastiikkakirurgi osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. 
 • Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.
 • Olemme huomanneet, että hyvän lopputuloksen ja korkean asiakastyytyväisyyden lähtökohtana on hyvä ja rehellinen hoidon suunnittelu, joka vaatii aikaa ja osaamista.
 

Sairaala Innovassa kaulankohotuksia tekevät

Hoito aloitetaan aina hoitoarvion tekemisellä, varaa sitä varten 30 minuutin vastaanottoaika.

Kaksoisleuan poistaminen rasvaimulla

Jos ongelmana on kaksoisleuka, pelkkä kaulaan tehtävä rasvaimu voi parantaa riittävästi kaulan muotoa. Rasvaimu tehdään paikallispuudutuksessa, ja se on nopea ja varsin kivuton toimenpide.

Jos kaulan iho on venynyt tai menettänyt kimmoisuuden, rasvaimu ei ole sopiva hoitomuoto, Tällaisessa tilanteessa kaulankohotusleikkaus on sopiva hoitomuoto.

Kaulankohotus leikkauksella

Toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa lääkkeellisesti rentoutettuna tai nukutuksessa asiakkaan toiveen mukaisesti. Yleisemmin suosittelemme nukutuksessa tehtävää toimenpidettä.

Leikkausarpi jää huomaamattomaksi leuan tai ihopoimun alle sekä korvien seutuun ja takaraivolle.

 

Ennen ja jälkeen

Plastiikkakirurgi Kristiina Hietasen asiakkalle on tehty kaulan kohotus ja alakasvojen kohotus. Kuvat ennen toimenpidettä sekä lopputulos kolmen kuukauden jälkeen.

Kuva ennen toimenpidettä sekä lopputulos kolmen kuukauden jälkeen.

Naisen kaula ja leuka sivusta kuvattuna ennen kaulan kohotusleikkausta ja sen jälkeen.

Yleensä kaulan ja kasvojen kohotuksessa tavoitellaan nuorekkaampaa ulkonäköä.

Monesti iho on etenkin alakasvoilla, leuan alla ja kaulalla löystynyt ja roikkuva. Toimenpiteeseen voi olla tarpeen yhdistää rasvaimua ja usein on mielekästä kiristää ja muotoilla myös kaulan alueella sijaitsevaa platysma-lihasta.

Usein leikkauksen tavoitteena on palauttaa nuorekas leukalinja ja kasvojen ryhti. Oikean leikkaustekniikan valinnalla on olennainen vaikutus lopputulokseen.

Tälle plastiikkakirurgi Kristiina Hietasen asiakkaalle on tehty alakasvojen ja kaulan kohotus. Alempi kuva on kaksi viikkoa leikkauksesta, joten turvotusta ja mustelmaisuutta on vielä havaittavissa.

Tulos vaikuttaa jo nyt hyvälle sekä asiakkaan että kirurgin mielestä. Lopputulos kehittyy tyypillisesti useiden kuukausien ajan aina vuoteen asti.

Naisen kasvojen alaosa kuvattuna edestä ja sivulta ennen kaulan kohotusta ja kasvojen kohotusta, sekä niiden jälkeen.

Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti eikä nettisivujen sisältöä tule pitää lääketieteellisenä hoitosuosituksena. Kaikkiin toimenpiteisiin liittyy riskejä, joista on hyvä olla tietoinen ennen toimenpidettä. 

Toipuminen

Sairaalassa

Kaulankohotusleikkauksen jälkeen sinut voidaan kotiuttaa jo samana päivänä. Tarvitset itsellesi kuitenkin saattajan, jos sinulle on toimenpiteen yhteydessä annettu rauhoittavaa lääkitystä. Sairaalassa yöpyminen voi olla myös suositeltavaa.

Kotona

 • Turvotuksen vähentämiseksi kannattaa nukkua ensimmäinen viikko sängynpääty koholla.

 • Kevyt liikkuminen on sallittua heti toimenpiteen jälkeen.

 • Mustelmat ja turvotus katoavat noin 2-3 viikon kuluttua.

Tikkien poistaminen. Tikit poistetaan noin viikon kuluttua toimenpiteestä.

Jälkitarkastus. Kaulankohotuksen tehnyt plastiikkakirurgi tekee jälkitarkastuksen leikkauksesta seuraavan päivänä ja 3-6 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Ajanvaraus

Varaa aika haluamallesi plastiikkakirurgille tästä.

Hinnasto

Katso Sairaala Innovan kaulan kohotusleikkauksen hinnat täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kaulankohotuksesta

Mikä on kaulankohotus?

Kaulankohotus on kirurginen toimenpide, jolla pyritään parantamaan kaulan ulkonäköä poistamalla ylimääräistä ihoa ja rasvaa sekä kiristämällä sen alla olevia lihaksia.

Hyvä ehdokas kaulan kohotukseen on hyvässä kunnossa oleva henkilö, jolla on ylimääräistä ihoa ja rasvaa leuan alla ja kaulan alueella ja jolla on realistiset odotukset toimenpiteen tuloksesta.

Kaulankohotus tehdään yleensä nukutuksessa, ja käytettävä tekniikka riippuu potilaan yksilöllisistä tarpeista. Plastiikkakirurgi voi tehdä viiltoja esimerkiksi korvien taakse tai leuan alle päästäkseen parhaiten käsiksi ihon alla olevaan kudokseen.

Useimmat potilaat kokevat pieniä kipuja leikkauksen jälkeen, mutta ne voidaan yleensä hoitaa kipulääkkeillä.

Toipumisaika kaulankohotuksesta voi vaihdella toimenpiteen laajuuden mukaan, mutta useimmat potilaat voivat palata töihin ja muihin normaaleihin rutiineihin 1–2 viikon kuluessa.

Kaulankohotuksesta jää pieniä arpia, mutta nämä arvet ovat yleensä hyvin piilossa ja haalistuvat ajan myötä.

Kuten kaikkiin leikkauksiin, kaulankohotusleikkaukseen liittyy joitain riskejä, kuten verenvuoto, infektio tai haavan paranemisongelmat. Plastiikkakirurgi keskustelee näistä riskeistä kanssasi yksityiskohtaisesti vastaanotolla ennen toimenpidettä.

Vaikka tulokset voivat kestää useita vuosia, ne eivät ole pysyviä. Ikääntymisprosessi jatkuu, ja saatat tarvita korjaustoimenpiteitä tulevaisuudessa. Tulokset kestävät kuitenkin asianmukaista tekniikka käytettynä jopa vuosikymmenen. Ikääntymistä sinänsä leikkaus ei pysäytä. Kaulankohotuksen yhteydessä tai sen jälkeen voi harkita myös ihon laatua ja tekstuuria sekä kimmoisuutta parantavia oheishoitoja esimerkiksi TCA-happokuorintoja tai laserhoitoja.

Kyllä, kaulankohotuksen voi yhdistää muihin toimenpiteisiin, kuten kasvojenkohotukseen tai silmäluomileikkaukseen, jolloin saadaan aikaan kattavampi nuorentaminen kasvoille ja kaulalle.

Kirurgi antaa sinulle tarkat ohjeet valmistautumiseen toimenpiteeseen, mutta yleensä sinun tulee lopettaa tupakointi ja välttää tiettyjen lääkkeiden ja lisäravinteiden käyttöä leikkausta edeltävinä viikkoina. Sinun tulee myös sopia, että joku hakee sinut kotiin toimenpiteen jälkeen ja auttaa päivittäisissä askareissa ensimmäisten toipumispäivien aikana.

Yleisiä pelkoja ja väärinkäsityksiä kaulankohotuksesta

Pelko leikkauksen kivuliaisuudesta

Vaikka leikkauksen jälkeen odotettavissa onkin jonkin verran pientä kipua, plastiikkakirurgi määrää yleensä kipulääkkeitä kipujen hallitsemiseksi. Toipumisaika on myös yksilöllistä, mutta se kestää tyypillisesti yhdestä kahteen viikkoa.

Ammattitaitoinen ja kokenut plastiikkakirurgi osaa kuitenkin tuottaa luonnollisen näköisiä tuloksia, jotka parantavat potilaan ulkonäköä sen sijaan, että muuttaisivat sitä radikaalisti.

Kaiken ikäiset ihmiset voivat hyötyä tästä toimenpiteestä, jos heillä on ylimääräistä rasvaa tai ylimääräistä tai roikkuvaa ihoa kaulan alueella. Useimmiten kaulankohotus tehdään kuitenkin keski-iän ylittäneille ihmisille.

Vaikka kyseessä on kirurginen toimenpide, toipumisaika on yleensä paljon lyhyempi kuin usein luullaan. Useimmat ihmiset voivat jatkaa päivittäistä toimintaansa muutaman päivän sisällä.