fbpx

Virtsankarkailu

Virtsankarkailun hoito laserilla

Erilaisiin intiimialueen ongelmiin, kuten virtsankarkailuun, voidaan käyttää myös laserhoitoa.

Turvallisen virtsankarkailun hoidon takeena henkilökunnan osaaminen ja laadukas laser

Tehokkaiden ja turvallisten laserhoitojen taustalla on aina laitteiden käyttäjän osaaminen ja koulutus. Huolehdimme Sairaala Innovan henkilökunnan jatkuvasta kouluttautumisesta laserhoitoihin.

Laserhoitojen teho ja turvallisuus perustuu myös laserlaitteen laatuun. Sairaalassamme ovat käytössä uudet ja tehokkaat laserluokka 4 Fotona -laserlaitteet, jotka ovat tarkoitettuja ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Naisten virtsankarkailu

Naisen virtsankarkailu eli virtsainkontinenssi on oire, joka koskee satunnaisesti joka toista naista. Ja virtsankarkailu lisääntyy iän myötä. Ponnistusinkontinenssi tarkoittaa, että virtsa karkaa ponnistuksessa ilman virtsapakkotuntemusta.

Yleensä virtsankarkailuoireita ilmenee alatiesynnytysten ja vaihdevuosien jälkeen, tai niiden yhteydessä. Laserhoito vaikuttaa positiivisesti intiimialueen limakalvoille ja on tehokas hoitomenetelmä myös limakalvojen kuivuuden hoidossa. Esimerkiksi rintasyöpähoitojen tai vaihdevuosien yhteydessä limakalvot saattavat kuivua ja tuntua kipeiltä, hankaavilta ja kirveleviltä. Laserilla saadaan tehokkaasti vastetta myös näihin vaivoihin.

Sairaala Innovassa ei tällä hetkellä hoideta miesten virtsankarkailua.

Virtsankarkailun laserhoito toimenpiteenä

Hoito tehdään voidepuudutuksessa. Toimenpide on varsin kivuton, eikä toipumisaikaa varsinaisesti ole.  Kierukka ei ole este hoidon toteuttamiselle.

Vastaanotto ja hoitoarvion tekeminen

Me Sairaala Innovassa aloitamme virtsankarkailuun liittyvät laserhoidot aina hoitoarvion tekemisellä. Ennen hoidon aloittamista tehdään aina gynekologinen tutkimus, mutta se ei vaadi erillistä käyntiä; voit varata suoraan 60 minuutin ajan gynekologi Rosemarie Iirelle.

Gynekologi tekee sinulle henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut kasvokkain tai etävastaanotolla, koska

  • Sinä osaat parhaiten kertoa plastiikkakirurgille vaivasta, johon toimenpiteellä tulisi vaikuttaa
  • Gynekologi osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.

 

Laserhoito alkaa aina siis tapaamisella toimenpiteen tekevän gynekologin kanssa, Vastaanotolla gynekologi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyvin kysymyksiin.

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

  • Erilaisista hoitovaihtoehdoista
  • Toimenpiteeseen valmistautumisesta
  • Toimenpiteiden kulusta
  • Riskitekijöistä
  • Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
  • Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
  • Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä.

 

On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.

Toimenpide

Laserhoito virtsankarkailuun annetaan kolmen kerran sarjahoitona. Hoitokertojen välissä on noin kuukausi. 80–90 prosenttia hoidetuista saa hyvän tai erinomaisen avun 1–2 vuoden ajaksi, minkä jälkeen laserhoito voidaan uusia.

Hoitoa ei suositella kuukautisten aikana, koska silloin laservalo ei pääsee vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla

Toipuminen

Sairaalasta pääset lähtemään kotiin heti hoidon jälkeen.

Kotona voit jatkaa normaalia elämää. Ensimmäisinä päivinä hoidon jälkeen voi olla lisääntynyttä valkovuotoa.

Jälkitarkastus: ei tarvita.

Asiakaskokemus – virtsankarkailun laserhoito

”Olen kärsinyt limakalvojen kuivuudesta sekä vaihdevuosien että rintasyövän hoitojen ja -lääkityksen jälkeen viiden vuoden ajan. 

 

Plastiikkakirurgi Kristiina Hietasen luona jälkitarkastuksessa käydessäni otin hänen kanssaan puheeksi, että pitääkö jo tämänikäisenä kärsiä yhdyntäkivuista tai suorastaan vältellä seksuaalista kanssakäymistä liukasteista huolimatta kivun ja epämukavuuden takia. 

 

Hän kertoi minulle limakalvojen laserhoidosta, jota aletaan tehdä Sairaala Innovassa. Sama hoito auttaa myös virtsankarkailuun. Innostuin asiasta kovasti. Pääsin ensimmäisten joukossa kokeilemaan hoitoa. Kävin suosituksen mukaisesti kolmessa hoidossa noin kuukauden välein. 

 

Olen ollut erittäin tyytyväinen. Yhdyntäkivut ovat helpottaneet selvästi samoin virtsankarkailuongelmat. Todella lämpimästi suosittelen meille naisille omaan ja yhteiseen hyvinvointiin investoimista. Elämänlaatuni on parantunut selvästi.”

Sairaala Innovassa virtsankarkailua laserilla hoitavat

Jos haluat vain hoitoarvion ennen toimenpidettä, varaa hoitoarvioon 30 minuutin vastaanottoaika.
Jos haluat että laserhoito aloitetaan heti hoitoarvion jälkeen samalla vastaanottokerralla, varaa 60 minuutin aika puhelimella (puh. 014 522 511). Puhelinajanvaraus avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.

Hinnasto

Katso laserhoitojen hinnat täältä.