fbpx

Raskauden jälkeinen vartalon korjaaminen

Raskauden jälkeinen vartalon korjaaminen

Raskausaika voi aiheuttaa monenlaisia muutoksia naisen kehoon. Usein vatsanpeitteet ja rinnat saattavat kokea muodonmuutoksen, jotka saattavat jäädä häiritseväksi.

Vatsan alueelta korjataan ja poistetaan yleensä löystynyt ja venyttynyt alavatsan pussukka, ja tarvittaessa tähän yhdistetään rasvaimua esimerkiksi kylkien alueelle. Joskus myös raskauden jälkeen häiritseväksi tai pysyväksi jääneet erkaantuneet vatsalihakset tulevat korjattavaksi vartalon muokkauksen yhteydessä. Katso abdominoplastia eli vatsankiristysleikkaus.

Rintojen muotoa voidaan korjata ja palauttaa erilaisin kirurgisin menetelmin, esimerkiksi rintojenkohotuksella, silikoni-implantein tai rasvansiirrolla vatsan muodonkorjauksen yhteydessä.

Kenelle korjausleikkaus sopii?

Toimenpiteisiin kannattaa hakeutua vasta kun raskaudesta tai imetyksestä on kulunut riittävästi aikaa; usein vähintään vuosi. Näin keho ehtii korjata itse muutoksia riittävästi ja korjausleikkauksella saadaan aikaan paras sekä pitkäkestoinen lopputulos.

Vastaanotto ja hoitoarvion tekeminen

Me Sairaala Innovassa aloitamme toimenpiteeseen liittyvät hoidot aina hoitoarvion tekemisellä. Vastaanotto saattaa onnistua osittain etävastaanotolla; mutta varaudu tulemaan myös paikanpäälle vastaanotolle.

Plastiikkakirurgi tekee sinulle henkilökohtaisen hoitoarvion tapaamalla sinut kasvokkain, koska

 • Sinä osaat parhaiten kertoa plastiikkakirurgille, mitkä kohdat kehossasi koet haitaksi tai vaivaksi, johon toimenpiteellä tulisi vaikuttaa
 • Plastiikkakirurgi osaa suositella tahtotilasi ja tavoitteesi perusteella parhaita hoitomenetelmiä tai niiden yhdistelmiä. Vain tapaamalla sinut voimme tehdä sinulle sopivimman mahdollisen hoitosuunnitelman tavoitteen, kustannuksen, riskitekijöiden ja terveydentilasi kannalta.

Raskauden jälkeinen vartalon korjaaminen alkaa aina tapaamisella toimenpiteen tekevän plastiikkakirurgin kanssa.  Vastaanotolla plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyvin kysymyksiin.

 

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

 • Erilaisista hoitovaihtoehdoista
 • Toimenpiteeseen valmistautumisesta
 • Toimenpiteiden kulusta
 • Riskitekijöistä
 • Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
 • Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
 • Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä.

On tärkeää, että olemme täysin rehellisiä toisillemme odotuksista ja niiden saavuttamisesta, valitun toimenpiteen riskitekijöistä ja toipumisprosessista. Parhaan hoitomuodon valinnassa ja suunnittelussa otamme huomioon mm. mahdolliset sairaudet, allergiat ja lääkitykset.

Viisi syytä miksi Innova on sinulle sopiva valinta

 1. Turvallinen valinta – Sinusta huolehditaan toimenpiteen suunnittelusta jatkoseurantaan asti.

 2. Nopea hoitoonpääsy ja toimiva etävastaanotto

 3. Vertailun kestävät hinnat

 4. Kokeneet, koulutetut ja vastuuntuntoiset kirurgit ja muut ammattilaiset

 5. Sairaalakäyttöön suunnitellut viihtyisät hoitotilat

Sairaala Innovassa vartalon korjausleikkauksia tekevät

Hoito aloitetaan aina hoitoarvion tekemisellä, varaa sitä varten 30 minuutin vastaanottoaika.

Hinnasto

Katso Sairaala Innovan raskauden jälkeisen vartalon korjausleikkausten hinnat täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitkä ovat yleisimmät plastiikkakirurgiset toimenpiteet joita käytetään vartalon korjaamiseen raskauden jälkeen?

Yleisimpiä toimenpiteitä ovat:

 • abdominoplastia (vatsanahkan kiristys)
 • vatsalihasten erkauman korjaus
 • rintojen suurentaminen
 • rintojen pienentäminen
 • rintojen kohotus (mastopeksia) ja
 • rasvaimu.

Yleensä suositellaan odottamaan vähintään 12 kuukautta synnytyksen jälkeen ennen toimenpiteitä. Näin keholle saa aikaa parantua ja sinä saat aikaa ylimääräisen painon pudottamiseen

Rintojen toimenpiteiden ei pitäisi vaikuttaa tuleviin raskauksiin, mutta on tärkeää keskustella tulevia raskauksia koskevista suunnitelmista plastiikkakirurgin vastaanotolla ennen toimenpiteitä. Vatsan toimenpiteitä ei kannata tehdä ennen kuin lapsiluku on täynnä. Huomioitavaa on myöskin se, että tulevat raskauden saattavat jälleen mutta kehoa ja kirurgialla saavutettu lopputulos voidaan menettää uuden raskauden myötä.

Leikkauksia ei suositella imetyksen aikana, koska se voi vaikuttaa maidontuotantoon ja lääkitystä voi siirtyä lapselle rintamaidon kautta. On suositeltavaa odottaa, kunnes imetys on päättynyt. Imetyshormonit voivat myös vaikuttaa kudosten toipumiseen.

Toipumisajat voivat vaihdella toimenpiteen mukaan, mutta yleensä toipumisprosessi kestää 2 viikosta kuukausiin. On tärkeää noudattaa kaikkia plastiikkakirurgin antamia hoito-ohjeita hyvän paranemisen varmistamiseksi.

Kaikista plastiikkakirurgista toimenpiteistä jää arpia, mutta arpeutumisen laajuus ja näkyvyys riippuu toimenpiteen tyypistä, leikkaavan plastiikkakirurgian ammattitaidosta ja potilaan yksilöllisestä paranemisprosessista.

Kuten kaikkiin leikkauksiin, raskauden jälkeen vartaloa korjaavaan plastiikkakirurgiaan liittyy riskejä, kuten verenvuotoa, infektioita ja arpeutumista. On tärkeää keskustella kaikista mahdollisista riskeistä ja komplikaatioista leikkaavan plastiikkakirurgin kanssa ennen toimenpiteen suorittamista.

Raskauden jälkeinen plastiikkakirurgia voi auttaa palauttamaan naisen kehon raskautta edeltävään tilaan. On tärkeää, että odotuksesi ovat realistisia ja että ymmärrät että yksilölliset tulokset voivat vaihdella.

Usein voidaan suorittaa useitakin toimenpiteitä kerralla, mutta on tärkeää keskustella tästä leikkaavan plastiikkakirurgin kanssa ja ymmärtää mahdolliset riskit ja komplikaatiot, jotka liittyvät useiden toimenpiteiden suorittamiseen kerralla.

Yleisiä pelkoja & väärinkäsityksiä

Anestesian pelko

Monet ovat huolissaan nukutuksen riskeistä leikkauksen aikana. Anestesia on kuitenkin yleensä turvallista ja tehokasta, kun sen tekee Innovan omat ja kokeneet anestesialääkärit.

Vaikka arven muodostuminen on väistämätöntä kaikissa leikkauksissa, plastiikkakirurgit huolehtivat arpeutumisen minimoimisesta ja piilottavat viillot huomaamattomille alueille ja luonnollisiin ihon taivekohtiin.

Vaikka leikkaus voi olla tehokas tapa parantaa raskauden jälkeisiä keho-ongelmia, on olemassa myös ei-kirurgisia vaihtoehtoja, kuten liikunta ja terveellinen ruokavalio, jotka voivat auttaa saavuttamaan joitain parannuksia. Joissakin tapauksessa myös ei -kirurgiset laitehoidot kuten kryolipolyysi voivat auttaa palauttamaan joitakin anatomisia alueita raskautta edeltävään tilaan.

Plastiikkakirurgia ei ole vain rikkaille ja kuuluisille. Monet ihmiset kaikilta elämänaloilta tulevat raskauden jälkeen plastiikkakirurgiaan kehonsa toiminallisuuden palauttamiseksi ja itseluottamuksen sekä elämänlaadun lisäämiseksi.

Vaikka kipu on normaali osa toipumisprosessia, plastiikkakirurgi voi tarjota kipulääkkeitä epämukavuuden hallitsemiseksi.

Plastiikkakirurgia ei ole taikaratkaisu, ja se vaatii sitoutumista terveellisiin elämäntapoihin, että tulokset säilyisivät ajan mittaan.

Jotkut naiset saattavat olla huolissaan siitä, että rintaleikkaus vaikuttaa heidän kykyynsä imettää. Ammattitaitoinen plastiikkakirurgi kuitenkin suunnittelee ja suorittaa toimenpiteet niin, että riski on mahdollisimman. Rintoihin kohdistuva kirurgia on kuitenkin aina riski imetyskyvylle jatkossa

Kuten kaikissa leikkauksissa, komplikaatioiden riski on aina olemassa. Kokeneen plastiikkakirurgin ammattitaito ja huolellisesti noudatetut hoito-ohjeet auttavat minimoimaan näitä riskejä.

Plastiikkakirurgisia toimenpiteitä voidaan tehdä myös raskauden jälkeen toiminnallisten ongelmien korjaamiseksi, esimerkiksi raskauden aikana heikenneiden vatsalihasten korjaamiseksi.

Vaikka plastiikkakirurgia voi auttaa parantamaan kehoon liittyviä ongelmia raskauden jälkeen, se ei kuitenkaan korvaa terveiden elämäntapojen ylläpitämistä, mukaan lukien säännöllinen liikunta ja tasapainoinen ruokavalio.