fbpx

Maksaläiskät

Maksaläiskät ja muiden pigmenttimuutosten hoito laserilla

Laserin suosio maksaläiskän hoidossa perustuu hyviin hoitotuloksiin ja nopeaan toipumiseen. Usein laserhoitoon etenkin yksinään kannattaa yhdistää kotihoitotuotteet, joiden valinnassa henkilökuntamme auttaa mielellään.

Erilaiset ihon pigmenttimuutokset ovat yleisiä, suurin osa kaikista pigmenttimuutoksista on hyvänlaatuisia. Useimpia pigmentaatiomuutoksia voidaan hoitaa laserilla tai happokuorinnan, laserin ja PDT-hoidon yhdistelmillä.

Ihon pigmenttihäiriöitä ovat:

 • maksaläiskät
 • kesakot
 • pisamat
 • melasma ja
 • erilaiset auringon UV-säteilyn aiheuttamat vaarattomat muutokset iholla.

 

Yleisin ihomuutoksista on maksaläiskä, joka on oikeasti ”aurinkoläiskä”

Maksaläiskiä esiintyy useimmiten auringolle alttiilla ihon alueilla, koska maksaläiskät tummuvat erityisesti auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Läiskät koetaan kosmeettiseksi haitaksi erityisesti kasvojen, kaulan, rintakehän, säärissä, yläselän ja käsivarsien alueilla.

Maksaläiskä syntyy, kun ihon melanosyytit (pigmenttiä tuottavat solut) lisääntyvät auringon UV-säteiden vaikutuksesta.

Maksaläiskät liittyvät useimmiten normaaliin ikääntymiseen, mutta niitä voi tulla hormonaalisista syistä myös raskauden aikana tai ehkäisypillereiden käytön aikana.

Maksaläiskä kertoo usein, kuinka paljon iho on ollut elämän aikana alttiina auringonvalolle. Tärkein ja tehokkain keino ehkäistä maksaläiskiä on auringolta suojautuminen.

Kenelle hoito sopii?

Hoito sopii useimmille ihmisille, joilla on näkyviä ja itselle häiritseviä pigmenttimuutoksia iholla.

Sairaala Innovassa maksaläiskiä laserilla hoitavat

Arviointikäynti lääkärimme vastaanotolla on tarpeellinen ennen hoidon aloitusta. Kaikkia ihomuutoksia ei voida poistaa laserilla, joten ennen toimenpidettä on selvitettävä, millaisesta ihomuutoksesta on kyse.

Jos haluat vain hoitoarvion ennen toimenpidettä, varaa hoitoarvioon 30 minuutin vastaanottoaika.
Jos haluat että mahdollinen laserhoito aloitetaan heti hoitoarvion jälkeen samalla vastaanottokerralla, varaa 60 minuutin aika puhelimella (puh. 014 522 511). Puhelinajanvaraus avoinna ma-to klo 10-16 ja pe klo 10-15.

Toimenpide

Laserilla tehtävä toimenpide ei vaadi potilaalta etukäteisvalmisteluja, ja samalla hoitokerralla voidaan poistaa useita pigmenttimuutoksia tai luomia.

Ennen laserhoitoa iho viilennetään kylmällä ilmalla; isompien ihomuutosten hoito voi vaatia paikallispuudutusta.

Lasersäteet rikkovat pigmentin hyvin pieniksi hiukkasiksi ja ihmisen oma immuunijärjestelmä huolehtii pienien partikkelit poistamisesta ihosta.

Hoidon takeena henkilökunnan osaaminen ja laadukas laser

Tehokkaiden ja turvallisten laserhoitojen taustalla on aina laitteiden käyttäjän osaaminen ja koulutus. Huolehdimme henkilökunnan jatkuvasta kouluttautumisesta laserhoitoihin.

Maksaläiskien poistoja laserilla tekevät Sairaala Innovassa plastiikkakirurgit.  

Laserhoitojen teho ja turvallisuus perustuu myös laserlaitteen laatuun. Sairaalassamme ovat käytössä uudet ja tehokkaat laserluokka 4 Fotona -laserlaitteet, jotka ovat tarkoitettuja ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Toipuminen

Pääset lähtemään kotiin heti hoidon jälkeen.  

Kotona

 • Hoidettu alue voi olla 1-2 viikon ajan punertava, mutta iho ei ole rikki.
 • Erittäin huolellinen aurinkosuojaus on olennaista toimenpiteen jälkeen vähintään 4 viikkoa ja suositeltavaa siitäkin eteenpäin
 • Meikkiä voi käyttää normaalisti.

Vaikutukset

Maksaläiskät ja muut pigmenttihäiriöt saadaan poistettua usein tehokkaasti jo yhdellä hoitokerralla, mutta joskus tarvitaan  2–4 hoitokerran sarjahoitona.

Naisen otsassa olevat maksaläiskä ennen laserhoitoa ja sen jälkeen.

Hoito tehty laserhoidon ja PDT-hoidon yhdistelmänä.

Naisen poskessa oleva maksaläiskä ennen laserhoitoa ja sen jälkeen.

Maksaläiskä yhden hoitokerran jälkeen.

Tulokset vaihtelevat yksilöllisesti eikä nettisivujen sisältöä tule pitää lääketieteellisenä hoitosuosituksena. Kaikkiin toimenpiteisiin liittyy riskejä, joista on hyvä olla tietoinen ennen toimenpidettä. 

Ajanvaraus

Sairaala Innovassa maksaläiskien poistoja laserilla tekevät :

 • plastiikkakirurgi Kristiina Hietanen
 • plastiikkakirurgi Marja Majava
 • plastiikkakirurgi Aino Rönnblad
 • sairaanhoitaja Hanne-Riikka Minkkinen

Varaa aika haluamallesi ammattilaiselle tästä.

Hinnasto

Katso laserhoitojen hinnat täältä.