fbpx

Painonhallinta

Painonpudotus

Usein ylipaino vaikuttaa terveyteen, mutta myös mieleen, itsetuntoon ja parisuhteeseen. Ylipainoa hoidetaan kokonaisvaltaisesti, henkilökohtaisen ja yhdessä seurattavan hoito-ohjelman avulla.

Hoito-ohjelmaan suunnitellaan terveystutkimukset ja verikokeet, sekä laaditaan henkilökohtainen toimintasuositus. Toimintasuosituksessa otetaan huomioon esimerkiksi ruokailu- ja liikuntatottumukset sekä elämän stressitekijät.

Keskeistä painonpudotuksessa

  • Muutokset arjen usein toistuvissa valinnoissa. Muutosten pitää olla itselle sopivia, että niitä pystyy toteuttamaan pysyvästi.
  • Säännöllinen ateriointi, sopivat annoskoot, lautasmallin soveltaminen aterioilla ja joustava syömisen rajoittaminen.
  • Huomion kiinnittäminen erityisesti kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttöön. Tarkistaa energia- ja hiilihydraattipitoisten tuotteiden käyttömääriä, vertailla tuotteiden pakkausselosteita ja välttää prosessoitujen tuotteiden käyttöä.
  • Aterioinnin etukäteinen suunnittelu ja terveellisten ruokien pitäminen saatavilla kotona.
  • Säännöllinen punnitseminen.
  • Vaikka laihduttamisessa suurin merkitys on ruokavaliomuutoksilla, liikunnalla voidaan mm. estää painonnousua, auttaa painonpudotustuloksen pysymisessä ja säästää lihaskudosta. Pääasia on, että liikkuu tavalla, jota haluaa jatkaa päivästä ja vuodesta toiseen.
  • Riittävän pitkä ja hyvälaatuinen uni.
  • Säännöllinen unirytmi.

Miksi en laihdu vaikka….

Joskus voi tuntua siltä, että ”minä en vain laihdu”. Silloin on hyvä tarkistaa, ettei laihtumisen esteenä ole esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminta tai aineenvaihduntahäiriö.

Tohtori Rosemarie Iire voi ohjata holistisesti elämätapojen muutoksen polulla, ja välttämään dieettimuodossa laihtumista. Henkilökohtaisen ohjelman rakentamisen tueksi tehdään fysiologian kartoitus, hormonien balanssitestaus, vitamiinien ja kivennäisaineiden tasojen tarkistus. Terapia voi tulee myös tarpeelliseksi.

Kysy lisää Innovan ammattilaisilta miten tällaisessa tilanteessa kannattaa tilannetta lähteä selvittämään.

Innovan kokenut gynekologi

Ajanvaraus

Varaa aika gynekologi Rosemarie Iiren vastaanotolle tästä.

Hinnasto

Katso hinnasto täältä.