Yläluomileikkaus

Yläluomileikkaus on yleisin plastiikkakirurginen silmäluomileikkaus jonka avulla on mahdollista nuorentaa ja piristää ulkonäköä. Ikääntyessä yläluomiin kertyy ylimääräistä ihoa, joka tyypillisesti aiheuttaa väsyneen ilmeen ja usein naisilla aiheuttaa ongelmia silmäluomia meikatessa. Ylimääräinen iho yläluomissa aiheuttaa lisääntyessään myös näkökenttäpuutoksia ja usein myös päänsäryn oireita.

Yläluomileikkaus eli lippaluomileikkaus korjaa roikkuvan ja ylimääräisen löyhän ihon yläluomista. Toimenpide tehdään tyypillisesti paikallispuudutuksessa ja toimenpiteen tavoitteena on palauttaa silmäluomille luonnollinen kaareva muoto samalla kun näkökenttä avartuu. Joskus tilanteesta riippuen yläluomileikkaukseen on mielekästä liittää myös otsan tai kulmakarvoja kohottava toimenpide optimaalisen ja pitkäkestoisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Vastaanottokäynti ja hoitoarvio on tarpeellinen ennen leikkausta, jotta riskeistä ja leikkauksella saavutettavista tavoitteista ja hyödyistä voidaan varmistua kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti. Vastaanottokäynti on tarpeellinen myös leikkauksesta toipumiseen tarvittavan informaation suhteen. Yläluomileikkaus voidaan tehdä joko sairaudenhoidollisin tai esteettisin perustein.

Tavoitteenamme on löytää kokonaisvaltainen hyvinvointisi elämän eri tilanteissa.