Gynekologinen perustutkimus

Gynekologinen perustutkimus

Naistentautien lääkärillä on hyvä käydä, vaikka vaivoja ei olisikaan. Rutiinitarkastus on hyvä tehdä noin 1,5 vuoden välein, riippuen tilanteesta. Gynekologinen perustutkimus sisältää ulkosynnyttimien ja kohdunkaulan arvioinnin, sisätutkimuksen, rintojen ja vartalon imusolmukkeiden arvioinnin ja vatsan tunnustelututkimuksen.

HUOM! Yhdessä räätälöidään tarpeelliset tutkimukset ja hoidot parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi.  Samalla otetaan huomioon juuri sinulle tarkoitettu seksuaalisuutta tukeva ja esteettinen lopputulos. 

Gynekologin vastaanotolla voidaan suunnitella ja suorittaa raskauden ehkäisyä, hoitaa vaihdevuosivaivoja, kuukautisvuotohäiriöitä ja/tai -kipuja, sekä endometrioosin, myoomien, polyyppien tai munasarjakystien hoitoa – usein näitä varten yhdistetään gynekologiseen perustutkimukseen muitakin tutkimuksia ja/tai toimenpiteitä.

Gynekologin vastaanotolla voidaan myös arvioida elämäntapapulmia, seksuaalisia- ja/tai parisuhdeongelmia, paino-ongelmia, endokrinologisia pulmia. Nämä voivat johtaa väsymykseen, uupumukseen, nukkumisvaivoihin, hiusten puutumiseen tai liikakarvoitukseen.

Laboratoriokokeita käytetään diagnosoinnin ja seurannan avuksi. Suositeltavia ovat esimerkiksi naisten terveyspaketti ja naisten hormonikatsastuspaketti.

Vastaanotto voidaan järjestää myös etävastaanottona videon tai puhelimen kautta. Silläkin tavalla voidaan monenlaisia vaivoja hoitaa ja suunnitella hoitoja.

Gynekologin vastaanotolla voidaan harkita myös esteettisiä hoitoja tai seksuaalisten vaivojen hoitoa, esimerkiksi häpyhuuliin tai löystyneeseen emättimeen tai synnytyksen jälkeisiin alapään vaivoihin liittyen. Toisin kuin kosmeettinen lääketiede ja plastiikkakirurgia, kosmeettinen gynekologia ja intiimialueen plastiikkakirurgia vaikuttavat aina intiimialueen toiminnallisuuteen. 

Tavoitteenamme on löytää kokonaisvaltainen hyvinvointisi elämän eri tilanteissa.