Rasvaimu eli rasvanpoisto on huomaamaton menetelmä muokata kehoa. Rasvaimu voidaan tehdä hyvin pienin arvin miltei mistä tahansa kehon osasta, joka koetaan häiritseväksi joko toiminnallisesti tai esteettisesti. Rasvaimun jälkeen tarvitaan usein painetekstiilihoitoa parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Rasvaimun jälkeen jäävän löysän ihon vetäytyminen on hyvin yksilöllistä ja leikkauksen lopputulos luonnollisesti riippuu paljon siitä. Pelkän rasvaimun riittävyys tai mielekkyys toimenpiiteenä on arvioitava aina yksilöllisesti. Rasvaimua on turvallinen toimenpide joskin siihenkin liittyy komplikaatioriskejä. Yleensä rasvaimulla saavutettava tulos on parhaimmillaan, kun hoidettava alue on pienehkö ja paikallinen. Varsinaisen laajan ylipainon hoitona rasvaimu on huono vaihtoehto.

Toimenpide tehdään usein paikallispuudutuksessa. Vastaanottokäynti ja hoitoarvio on kuitenkin tarpeellinen ennen leikkausta, jotta riskeistä ja leikkauksella saavutettavista tavoitteista ja hyödyistä voidaan varmistua kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti. Vastaanottokäynti on tarpeellinen myös leikkauksesta toipumiseen tarvittavan informaation suhteen.

Kiitos hyvästä palvelusta! Alkuvuodesta kävin konsultaatiossa vatsan rasvaimusta. Minua kuunneltiin ja huoleni otettiin vakavasti. Toimenpidepäivänä sain hyvää ja asiantuntevaa hoitoa ja lopputulokseen olen enemmänkin kuin tyytyväinen. Voin lämpimästi suositella Sairaala Innovaa!