Nenän leikkaus ja muotoilu

Nenän rakenteen muotoiluleikkausta sanotaan rhinoplastiaksi ja sen avulla voidaan nenää muotoilla toivutulla tavalla. Nenän muotoa voidaan parantaa tai korjata esimerkiksi traumojen tai erilaisten synnynnäisten tilojen jälkeen. Joskus kyse on muuten vain häiritsevästä nenän muodosta tai kohdasta johon toivotaan parannusta.

Nenän muotoilu voi olla tavoitteesta riippuen hyvinkin haasteellista ja odotettava ja tavoiteltu lopputulos on aina syytä keskustella huolellisesti lävitse hoitavan kirurgin kanssa ennen toimenpiteeseen lähtemistä.

Nenän muotoilemiseksi käytetään erilaisia tekniikoita, joiden avulla nenää voidaan suoristaa, kaventaa, lyhentää tai leventää. Pienien kohtien muotoilu voi olla mahdollista myös täyteaineilla lähinnä hyaluronihappovalmisteilla.

Suuret nenän muotoiluleikkaukset tehdään aina kahden kirurgin yhteistyönä toivotun lopputuloksen optimoimiseksi.

Vastaanottokäynti ja hoitoarvio ovat kuitenkin tarpeellisia ennen leikkausta, jotta riskeistä ja leikkauksella saavutettavista tavoitteista ja hyödyistä voidaan varmistua kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti. Vastaanottokäynti on tarpeellinen myös leikkauksesta toipumiseen tarvittavan informaation suhteen.

Tavoitteenamme on löytää kokonaisvaltainen hyvinvointisi elämän eri tilanteissa.