Laihtumisen jälkeinen vartalon korjaus

Suuren laihdutuksen jälkeen koko kehoon jää monia muutoksia. Yleisin ongelma on ylimääräinen, venyttynyt iho, jolloin löysä iho saattaa haitata niin toiminnallisesti kuin esteettisestikin. Laihtumisen myötä löystynyttä varatalon ihoa voidaan muokata ja toiminnallisia vaivoja kuten ihopoimujen hautumista ja hankausta voidaan helpottaa kirurgisilla ihon poistoilla.

Yleisin alue jota käsitellään on vatsa, mutta tilanteesta ja hoidon tavoitteista riippuen myös muut alueet kuten selkä/lannealue voi olla mielekästä käsitellä. Yleisesti puhutaan abdominoplastiasta, vatsan kirityksestä, bodyliftstä tai belt lipectomiasta. Yleensä leikkauksiin yhdistetään myös rasvaimu, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos.

Usein ongelmia on myös olkavarsien ja reisien alueella, jolloin on mahdollista tehdä myös olkavarsien (Brachioplastia) ja reisien (Femoroplastia) muotoilua, joissa tyypillisesti poistetaan kirurgisesti ylimääräinen roikkuva iho ja rasvaimulla alueelta ylimääräinen rasvakudos.

Laihdutuksen jälkeiseen leikkaukseen kannattaa hakeutua vasta sitten, kun pysyvä painotavoite on saavutettu ja paino on pysynyt muuttumattomana esimerkiksi vuoden ajan.

Kirurgisen lopputuloksen pysyvyyteen ja tulokseen vaikuttaa olennaisesti painon vaihtelut toimenpiteen jälkeen.

Vastaanottokäynti ja hoitoarvio on kuitenkin tarpeellinen ennen leikkausta, jotta riskeistä ja leikkauksella saavutettavista tavoitteista ja hyödyistä voidaan varmistua kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti. Vastaanottokäynti on tarpeellinen myös leikkauksesta toipumiseen tarvittavan informaation suhteen.

Tavoitteenamme on löytää kokonaisvaltainen hyvinvointisi elämän eri tilanteissa.