fbpx

Ihonhoidon hoitosuunnitelma

Onko tavoitteesi terve ja hyvältä näyttävä iho?

Haaveiletko kokonaan meikittömästä ihosta? Tai ihosta jonka kanssa voit käyttää mahdollisimman vähän meikkejä?

 

Tai oletko jo kyllästynyt kokeilemaan erilaisia ihonhoitotuotteita ja -hoitoja, mutta tulokset eivät ole olleet sellaisia mitä olisit toivonut.

 

Ihonhoidon suunnitelman toteuttaminen ei ole mikään yhden hoitokerran juttu – muutokset tapahdu yhdessä yössä. Ja hoidot valitaan sinun tavoitteesi mukaan.

Kenen kannattaa tavoitella meikitöntä ihoa?

Meikitön iho on luonnollinen ja kaunis tyyli, joka sopii kaikille.

Meikitön iho voi olla erinomainen vaihtoehto, jos:

 • Haluat tuntea olosi itsevarmaksi ilman meikkiä.Meikitön iho voi auttaa sinua tuntemaan olosi mukavaksi ”omissa nahoissasi” ja hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet.
 • Haluat parantaa ihon terveyttä.Meikittömän ihon tavoittelu voi motivoida sinua panostamaan ihonhoitoon ja käyttämään luonnollisia, vaikuttavia ja ihoa hoitavia tuotteita.
 • Haluat säästää aikaa ja rahaa.Meikittömän ihon ansiosta säästät aikaa meikkaamiseen ja rahaa meikkituotteisiin.
 • Haluat olla ympäristöystävällisempi, koska meikkien tuotanto ja käyttö kuormittavat ympäristöä. Meikitön iho on ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Kenelle meikitön iho sopii erityisesti?

 • Heille jolla on herkkä iho. Meikit voivat ärsyttää herkkää ihoa, joten meikitön iho voi olla parempi vaihtoehto.
 • Heille jolla on akne tai muita ihosairauksia. Meikit voivat pahentaa aknea ja muita ihosairauksia, joten meikitön iho voi olla parempi vaihtoehto.
 • Kiireiset ihmiset. Meikitön iho säästää aikaa meikkaamiseen ja meikkien poistamiseen.
 • Ympäristötietoiset ihmiset. Meikkien tuotanto ja käyttö kuormittavat ympäristöä. Meikitön iho on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto.
 •  

Meikitön iho ei välttämättä sovi kaikille

Meikitön iho sopii useimmille, mutta on tilanteita, joissa meikki voi olla tarpeellinen tai jopa välttämätön.

Jos sinulla on esimerkiksi pigmenttiläiskiä, meikki voi auttaa peittämään niitä ja antaa sinulle itsevarmemman olon. Ja toisaalta pigmenttiläiskiäkin voidaan Sairaala Innovassa hoitaa ja poistaa laserhoidolla.

On tärkeää muistaa, että meikitön iho on valinta. Sinun ei tarvitse tuntea painetta luopua meikistä, jos et halua. Voit meikata silloin, kun se tuntuu sinulle hyvältä. Ja olla silloin olla meikkaamatta, kun et halua meikata,

Jos olet kiinnostunut meikittömästä ihosta, tässä on joitakin vinkkejä:

Keskity ihonhoitoon. Käytä luonnollisia, ihoa hoitavia laadukkaista tuotteita ja huolehdi ihon kosteutuksesta.

Suojaa ihoasi auringolta. Käytä aurinkosuojavoidetta joka päivä, että ihosi pysyy terveenä ja kirkkaana. Sairaala Innova suosittelee käyttämään aina voiteita, joiden aurinkosuojakerroin on 50.

Syö terveellisesti ja juo runsaasti vettä. Terveellinen ruokavalio ja riittävä veden juominen parantavat ihon terveyttä ja ulkonäköä.

Nuku riittävästi. Riittävä uni auttaa ihoa palautumaan ja näyttämään parhaalta mahdolliselta.

Meikitön iho ei välttämättä sovi kaikille

Meikitön iho sopii useimmille, mutta on tilanteita, joissa meikki voi olla tarpeellinen tai jopa välttämätön.

Jos sinulla on esimerkiksi pigmenttiläiskiä, meikki voi auttaa peittämään niitä ja antaa sinulle itsevarmemman olon. Ja toisaalta pigmenttiläiskiäkin voidaan Sairaala Innovassa hoitaa ja poistaa laserhoidolla.

On tärkeää muistaa, että meikitön iho on valinta. Sinun ei tarvitse tuntea painetta luopua meikistä, jos et halua. Voit meikata silloin, kun se tuntuu sinulle hyvältä. Ja olla silloin olla meikkaamatta, kun et halua meikata.

Muutamia vinkkejä kuinka voit kokeilla sopiiko meikitön iho sinulle:

 • Aloita vähentämällä meikin määrää asteittain. Voit esimerkiksi luopua meikkivoiteesta ja käyttää vain puuteria ja ripsiväriä.
 • Kokeile meikittömiä päiviä. Näin voit totutella meikittömyyteen ja kokeilla, miltä se tuntuu.
 • Kysy ystäviltäsi ja perheeltäsi heidän mielipidettään. He voivat antaa sinulle rehellistä palautetta siitä, sopiiko meikitön iho sinulle.

Kohti tervettä ja hyvinvoivaa ihoa

Elintapojen muutokset ovat aina tärkeä osa kokonaisuutta, mutta plastiikkakirugin tai ihonhoidon toimenpiteet voivat tarjota tehokasta lisätukea.

Jokaisen ihmisen iho on erilainen, joten meidän tehtävämme on löytää sinulle sopivat hoitomuodot ja ihonhoitotuotteet.

Meikittömän ihon saavuttaminen vaatii usein yhdistelmää ihonhoitotuotteita ja ammattilaisten tekemiä hoitoja. Ihon laser- ja pistoshoidot ja ihonhoitotuotteet täydentävät toisiaan tehokkaasti ja voivat auttaa sinua saavuttamaan terveen ja hyvännäköisen ihon ilman meikkiä.

Ihonhoidon suunnittelu tehdään aina sinun tavoitteesi mukaan

Lähtökohtamme on aina, että sinulla on aina oma yksilöllinen tavoite, eli millaisen ihon sinä haluat.

 

Me Sairaala Innovassa teemme ammattitaidollamme sinulle sopivan suunnitelman. Suunnitelma on usein ihonhoitojen, toimenpiteiden ja ihonhoitotuotteiden yhdistelmä, ja siinä huomioimme että suunnitelma sopii tavoitteeseesi, budjettiisi ja aikatauluusi.

 

Kun tavoitteena on ihon laadun parantaminen, me voimme aivan oikeasti tehdä budjettisi mukaisen ja pitkäaikaisiin vaikutuksiin tähtäävän kokonaisvaltaisen suunnitelman, koska:

 • Ajattelumme ihonhoidosta on aina perustunut hoitojen vaikuttavuuteen.
 • Meidän käytössämme on laaja valikoima ihonhoitopalveluja.
 • Voimme yhdistää ihonhoitoon tarpeen mukaan myös laser- ja pistoshoitoja.
 • Voimme valita sinulle sopivat ihonhoitotuotteet Skinceuticals-, Environ- tai Dermaceuticals-tuotteista.
 • Olemme itse henkilökohtaisesti testanneet kaikki käytössämme olevat ihonhoidot ja ihonhoitotuotteet.

Ihonhoidon suunnitelman tekeminen Sairaala Innovassa

Kun tavoitteena on terve ja hyvältä näyttävä iho, kannattaa lähteä liikkeelle kokonaisvaltaisesta ihonhoidon suunnittelusta.

Yksilöllistä ihonhoidon suunnittelua tekee Sairaala Innovassa plastiikkakirurgi Kristiina Hietanen ja kokeneet sairaanhoitajamme Hanne-Riikka Minkkinen, Senni Lähteenmäki ja Mirva Lapinkallio.

Suunnittelu aloitetaan vastaanottokäynnillä. Vastaanotolla tutkimme ja analysoimme ihosi, arvioimme ihotyypin, keskustelemme tavoitteestasi ja mahdollisista sairauksista, sekä hoitokeinoista ja aikataulusta, joilla tavoitteeseen voidaan päästä. Analyysin jälkeen voimme suositella rehellisesti sinulle sopivaa hoitojen ja toimenpiteiden yhdistelmää, joka sopii tavoitteeseen ja budjettiin.

Sairaala Innovan laaja valikoima ihonhoitoon sopivia ja testattuja hoitoja, toimenpiteitä ja ihonhoitotuotteita.

Laadukkaat iIhonhoitotuotteet eri tarkoituksiin (Dermaceutic-, Environ- ja Skinceuticals-tuotteet)

 • Kosteutus: Meikittömän ihon tärkein perusta on hyvä kosteutus. Käytä kosteuttavia kasvovoiteita ja -seerumeita, jotka sopivat ihotyypillesi.
 • Auringonsuoja: Suojaa ihoasi auringon haitallisilta UV-säteiltä joka päivä. Käytä aurinkosuojavoidetta, jonka suojakerroin on vähintään 50.
 • Kuorinta: Kuorivat tuotteet poistavat kuollutta ihosolukkoa ja tekevät ihosta tasaisemman ja kirkkaamman. Käytä kuorintaa 1–2 kertaa viikossa.
 • Antioksidantit: Antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, jotka voivat vaurioittaa ihoa ja edistää ikääntymistä. Käytä ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät antioksidantteja, kuten C-vitamiinia ja E-vitamiinia.

 

Ihohoidot

 • AHA- ja TCA-happohoidot auttavat kuorimaan ihoa ja edesauttavat solujen uudistumista.
 • Mikroneulaus stimuloi kollageenin tuotantoa ja parantaa ihon
 • Mesoterapia: ihoon ruiskutetaan pieniä määriä erilaisia aktiivisia aineita.
 • Profhilo on uusi ja innovatiivinen ihonhoidon muoto
 • PDT eli fotodynaaminen hoito lisää ihon kimmoisuutta.

 

Pistoshoidot

 • Botuliinipistos rentouttaa ja vaikuttaa esim. kasvojen lihaksiin
 • Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa ja tekee siitä täyteläisemmän näköisen.
 • Biorevitalisaatio syväkosteuttaa ihoa

 

Laserhoidoilla voidaan mm.

 • poistaa maksaläiskiä, pisamia, kesakoita ja UV-säteilyn vaarattomia muutoksia
 • poistaa luomia
 • poistaa ei-toivottuja ihokarvoja
 • hoitaa arpia ja aknearpia
 • kuoria ja nuorentaa ihoa

 

Laserhoitojen jälkeen on tärkeää käyttää ihonhoitotuotteita, jotka sopivat käytettäväksi laserhoitojen jälkeen. Nämä tuotteet ovat usein hellävaraisempia ja auttavat ihoa palautumaan hoidosta.

 

Plastiikkakirurgian keinot

Jotkin plastiikkakirurgisian toimenpiteet voivat auttaa parantamaan meikittömän ihon kuntoa.

 • Kasvojenkohotus voi auttaa kiristämään ihon löystyneitä ja roikkuvia alueita ja vähentämään ryppyjä.
 • Silmäluomileikkaukset voivat poistaa ylimääräistä ihoa ja rasvaa ylä- ja alaluomista, mikä taas voi auttaa parantamaan silmien muotoa ja kirkastamaan silmänympärysihoa.
 • Rasvaimu: voidaan käyttää rasvan poistamiseen kasvoista ja kaulasta, ja mikä voi antaa sinulle sileämmän ihon.
 • Rasvansiirto on täyteaineisiin verrattua pitempikestoinen ratkaisu, eikä siihen ei liity esim. minkäänlaisia allergiariskiä

 

Lisäksi on tärkeää muistaa, että meikittömän ihon saavuttaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Tee Sairaala Innovassa yksilöllinen ihonhoitosuunnitelma, käytä vain laadukkaita ihonhoitotuotteita, ole johdonmukainen ihonhoitorutiineissa ja suojaa ihosi auringolta – huomaat ihon kunnossa varmasti parannusta.

Varaa aika ihonhoidon hoitosuunnitteluun

Nettiajanvarauksesta voit varata suoraan 30 minuutin ajan vastaanottavalle henkilölle.

Hinnat

Sairaanhoitajan tekemä ihonhoidon hoitosuunnitelma maksaa 45 euroa. Summa hyvitetään sinulle täysimääräisesti seuraavalla suunnitelman mukaisella hoitokerralla. Hintaan ei lisätä toimistomaksua.

Plastiikkakirurgin tekemä hoitosuunnitelma on kokonaisvaltaisempi ja suositeltavampi vaihtoehto erityisesti ihon terveyden osalta haastavammissa tapauksissa. Plastiikkakirurgin vastaanotollaan (30 min) tekemää hoitosuunnitelmaa ei hyvitetä seuraavasta hoitokerrasta. Plastiikkakirurgin 30 min vastaanotto maksaa 125 euroa. Hintaan lisätään toimistomaksu.

Katso ihonhoidon suunnittelun hinnat täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ihonhoidon suunnittelusta ja meikittömästä ihosta

Miksi tarvitsen ihonhoidon suunnitelman?

Ihonhoidon suunnitelma auttaa sinua valitsemaan oikeat hoidot, ihonhoitotuotteet ja rutiinit ihotyypillesi ja tavoitteillesi. Se voi auttaa sinua parantamaan ihon terveyttä sekä saavuttamaan haluamasi pitkäaikaiset tulokset.

Helpoiten suunnitelman tekeminen alkaa, kun varaat ajan Sairaala Innovan plastiikkakirurgille tai sairaanhoitajalle. Kun tiedät ihotyypillesi sopivat tuotteet ja rutiinit, voimme laatia yhdessä yksilöllisen ihonhoidon suunnitelman.

Ihonhoitotuotteet, joita tarvitset, riippuvat ihotyypistäsi ja tavoitteistasi. Yleensä tarvitset puhdistusaineen, kasvoveden, kosteusvoiteen ja aurinkosuojan. Voit myös tarvita muita tuotteita, kuten kuorinta-aineita, seerumeita ja naamioita.

Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja tekee ihosta tasaisemman ja kirkkaamman.

Kosteutus auttaa pitämään ihon pehmeänä ja kosteutettuna. Se myös suojaa ihoa kuivumiselta ja ympäristön haittavaikutuksilta.

Aurinkosuojaa tulisi käyttää joka päivä, vuodenajasta riippumatta.

Meikittömällä iholla tarkoitetaan luonnollista ihoa ilman meikkiä. Meikitön iho voi olla täysin meikittä tai sisältää vain kevyitä meikkituotteita, kuten ripsiväriä ja kulmakarvageeliä.

Meikittömästä ihosta on tullut trendikäs useistakin syistä. Se on luonnollinen ja kaunis tyyli, joka korostaa ihon luonnollisia piirteitä. Se on myös helpompi ja nopeampi vaihtoehto kuin meikkaaminen.

Meikittömän ihon saavuttamiseksi on tärkeää pitää huolta ihonhoitorutiinista. Käytä kosteuttavia tuotteita, kuori ihoa säännöllisesti ja suojaa ihoasi auringolta. Voit myös kokeilla ihonhoitotuotteita, jotka parantavat ihon tekstuuria ja sävyä.

Meikitön iho sopii useimmille, mutta se ei välttämättä sovi kaikille. Jos sinulla on ihonhoito-ongelmia, kuten aknea tai ruusufinni, meikki voi auttaa peittämään niitä. Sairaala Innovan laser- ja pistoshoidoilla voidaan hoitaa myös sellaisia ihon ongelmia, jotka vaikeuttavat meikittömään ihoon siirtymistä.

Jos haluat peittää ihonhoito-ongelmia meikittömänä, voit käyttää kevyitä meikkituotteita, kuten peitevoidetta. Voit myös kokeilla värillisiä kosteusvoiteita, jotka antavat iholle kevyen sävyn.

Hyvällä ihonhoidolla. Voit esimerkiksi käyttää laadukkaita ihonhoitotuotteita, kuoria ihoa säännöllisesti ja suojata ihoasi auringolta.

Kyllä, on tärkeää käyttää aurinkosuojaa meikittömänäkin. Aurinkosuoja suojaa ihoasi auringon haitallisilta UV-säteiltä, jotka voivat aiheuttaa ryppyjä ja pigmenttiläiskiä.

Ei, meikitön iho ei ole tylsää. Se voi olla kaunis ja luonnollinen tyyli, joka korostaa ihon luonnollisia piirteitä.

Itsevarmuus meikittömänä tulee sisältä. Keskity ihonhoitoon ja pidä itsestäsi huolta. Muista, että jokainen on kaunis omalla tavallaan.

Meikittömään ihoon liitettyjä yleisiä pelkoja & väärinkäsityksiä

Meikitön iho tarkoittaa täydellistä ihoa

Meikitön iho on enemmän kuin trendi. Se on elämäntapa, joka kannustaa luonnollisuuteen ja itsevarmuuteen.

Väärin. Meikitön iho sopii kaikille ikään katsomatta. Myös ikääntynyt iho voi näyttää kauniilta ilman meikkiä.

Väärin. Se on luonnollinen tyyli, joka voi olla yhtä siisti ja huoliteltu kuin meikattukin iho.

Muista, että jokainen on kaunis omalla tavallaan. Meikittömällä ihollakin voit näyttää kauniilta ja itsevarmalta. Keskity laadukkaaseen ihonhoitoon ja pidä itsestäsi huolta.

Hyvä ihonhoitorutiini ja kevyt meikkaus riittävät. Eli meikittömän ihon saavuttamiseksi ei tarvitse viettää tuntikausia peilin edessä.

Hyvä ihonhoitorutiini ja kevyt meikkaus riittävät. Eli meikittömän ihon saavuttamiseksi ei tarvitse viettää tuntikausia peilin edessä.

Ei. Se tarkoittaa, että valitset itsellesi ja meikillisesti luonnollisen ja huomaamattoman tyylin.